Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Νεκρή βρέθηκε η τελευταία αρκούδα στον Όλυμπο


Ούτε οι 12 θεοί του Ολύμπου κατάφεραν να προστατέψουν από ασυνείδητους ανθρώπους την τελευταία αρκούδα που κατοικούσε στο βουνό και βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από δηλητηριασμένο δόλωμα ή όπλο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ομοσπονδιακός θηροφύλακας συνοδεία δασοφύλακα του δασαρχείου Ελασσόνας και κατόπιν συνεννόησης με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ βρήκαν νεκρή μια αρκούδα μέσα σε ρέμα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η αρκούδα βρέθηκε σε κατάσταση που δείχνει ότι δεν κατέληξε από κάποιο φυσικό αίτιο, καθώς το στόμα της ήταν ανοιχτό, ένδειξη πως είχε σπασμούς πριν πεθάνει, ενώ δεν αποκλείονται κάποια τραύματα στο θώρακα από πυροβόλο όπλο. Τα αίτια θα διευκρινιστούν από κτηνίατρο της οργάνωσης Καλλιστώ.

Η επαναποίκιση περιοχών από ένα μεγάλο θηλαστικό, όπως η αρκούδα, θεωρείται ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά και μία διαδικασία που εξελίσσεται πολύ αργά. Ωστόσο, οι εποχικές ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε μελίσσια, μικροκαλλιέργειες και κτηνοτροφικά ζώα αποτελούν και την πιθανότερη αιτία θανάτωσής τους, παρά το ισχύον καθεστώς αποζημιώσεων.

από in.gr
Και εκεί που πιστεύεις ότι έχουμε πιάσει πάτο,πάντα βρίσκετε κάτι να σε εκπλήξει δυσάρεστα ως συνήθως.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εγώ που στο χωριό μου εμφανίστικαν 4 αρκούδες αρχές καλοκαιριού, ανακουφήστικα που η οργάνωση "Καλλίστη" απομάκρυνε τις τρείς. (η τέταρτη βρέθηκε νεκρή κεραυνόπληκτη). Τι συμβαίνει: οι αρκούδες από τη φύση τους, καταλαμβάνουν τον περισσότερο ζωτικό χώρο εφόσον δεν ενοχλούνται από άλλα ζώα. Ελλείψει τσομπανόσκυλων - μηδενισμός ελεύθερης κτηνοτροφίας - πλησιάζουν και μπαίνουθν στα χωριά. Στο δικό μου επιτέθηκαν σε δύο άτομα. Είναι ωραίο να τις βλέπουμε, αλλά συγνώμη- προτιμώ από την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails