Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι φτύνουν στα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο.



Με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι φτύνουν στα πεζοδρόμια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Αντίστοιχο ποσό κινδυνεύουν να πληρώσουν και όσοι ρίχνουν αποτσίγαρα στο δρόμο, όπως επίσης και εκείνοι που πετούν τις σακούλες τους εκτός των κάδων απορριμμάτων. Το σχέδιο προβλέπει επίσης αυστηρότατα πρόστιμα, έως και 3.000 ευρώ, αλλά και διοικητικά μέτρα για εκείνους που ρυπαίνουν μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους ή δημόσια κτίρια. Για όσους συλληφθούν να υποπίπτουν σε ένα από τα παραπάνω… ατοπήματα για δεύτερη φορά, προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων, αλλά και διοικητικές ποινές.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μέτρο για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της πόλης, και εντάσσεται στο νέο κανονισμό καθαριότητας που ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου», λέει στον ΕΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνος Καμπανός.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπανό, το συγκεκριμένο μέτρο προτάθηκε από ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάστηκε αντίστοιχους κανονισμούς που ισχύουν εδώ και δεκαετίες σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Διαπιστώσαμε ότι αντίστοιχες ενέργειες τιμωρούνται ως σοβαρές παραβάσεις σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Ετσι αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε και εμείς το μέτρο, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας. Δεν μπορεί κάποιος να φτύνει ανεξέλεγκτα σε μια τουριστική περιοχή ούτε να πετάει αποτσίγαρα ή να ρυπαίνει αρχαιολογικούς χώρους. Δεν δυσφημείται μόνο ο ίδιος, αλλά και η πόλη του».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρει πως η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας, που θα ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό, καθώς και με την αγορά πρόσθετου σύγχρονου εξοπλισμού. Οπως λέει, «η καθαριότητα είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την καθημερινότητα του πολίτη και αποτελεί δείγμα πολιτισμού».

από το:e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails