Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Στήριξη στον Αργύρη Μπουρδαμή.


Ένας από τους δυναμικότερους και σημαντικότερους παίκτες της ομάδας του παρελθόντος, ο Αργύρης Μπουρδαμής, που τίμησε την φανέλα του Ο.Φ.Η. μας, περνάει δύσκολες στιγμές. Χτυπημένος από δύο εγκεφαλικά και έχοντας χάσει το πόδι του χρειάζεται την βοήθειά μας.
Μετά από πρωτοβουλία του Σήφη Κορωνάκη ανοίχτηκε ο λογαριασμός 28761 (Ταμιευτηρίου) στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου άσσου.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής για ενίσχυση του Μπουρδαμή θα γίνει εκπομπή την Δευτέρα 26/1 από τo Crete Chennel και τον δημοσιογράφο Μανώλη Δανδουλάκη με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και ότι δεν είμαστε αγνώμονες. Ας δείξουμε ότι πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι και ξέρουμε να βοηθάμε στα δύσκολα. Η οικογένεια του Ο.Φ.Η. είναι μεγάλη και ισχυρή. Ας μην ξεχνάμε την ιστορία της ομάδας μας.

Αργύρης Μπουρδαμής: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι....


Αργύρης Μπουρδαμής. Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για 9 χρόνια στον ΟΦΗ και που ανέβηκε μαζί του για πρώτη φορά στην Α εθνική.
Ποίος από τους παλιούς δεν θυμάται τον θρυλικό ογκόλιθο της άμυνας Αργύρη Μπουρδαμή με το χαρακτηριστικό λεπτό του μουστάκι να μπαίνει στο γήπεδο και να τρομάζει αντιπάλους; ήρωα τον χαρακτηρίζει ο Μανώλης Ρασούλης στον ύμνο του ΟΦΗ που έγραψε, και δεν έχει άδικο. Ήρωας καθώς στα δύσκολα χρόνια που ο ΟΦΗ έγραφε τις πρώτες σελίδες της ιστορίας του στο πανελλήνιο ποδόσφαιρο κατάφερε να ξεχωρίσει.
Αγωνίστηκε στον ΟΦΗ απο το 1963 μέχρι το 1972 και είχε 70 συμμετοχές στην Α εθνική και 132 στην Β (4 θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στη Β μετά απο Ξενικάκη, Θεμελή και Αλεξανδρή) . Συνολικά φόρεσε 202 φορές την φανέλα του ΟΦΗ σε επίσημα παιχνίδια.
Ήταν στην βασική ενδεκάδα και στους 3 ιστορικούς αγώνες με τον Πανελευσινιακό (16,23&26/6/68) που έφερε τον ΟΦΗ για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α εθνική καθώς και στους 2 απο τους 3 αγώνες δύο χρόνια νωρίτερα στους πρώτους αγώνες μπαράζ που έδωσε ο ΟΦΗ (66-67)και έχασε την άνοδο.
απο το πρώτο μπαράζ στην Ελευσίνα όπου ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 2-1 απο τον Πανελευσηνιακό. Στους 2 επόμενους αγώνες ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας το εισιτήριο της ανόδου στην Α εθνική.
Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 72 όταν ο ΟΦΗ αγωνιζόταν ξανά στην Β εθνική. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τον παλαίμαχο αμυντικό μας όπως στήριξε και αυτός την ομάδα μας και ας δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails