Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Οι Ναζί και οι «Νεοναζί»…

από το:protothema.gr

Το Ισραήλ και τα εγκλήματα πολέμου

του Χάρη Μπότσαρη
Ο Ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε τη ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου στις συγκρούσεις της Γάζας και διέταξε έρευνα για τους υπέυθυνους χρήσης απαγορευμένων όπλων σε κατοικημένες περιοχές.
Παράλληλα αποφασίστηκε να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των διοιητών των επιχειρήσεων ώστε να μην αντιμετωπίσουν συλλήψεις σε ενδεχόμενα ταξίδια τους στο εξωτερικό ως εγκληματίες πολέμου.
Επικεφαλής των ερευνών τοποθετήθηκε ο συνταγματάρχης Σάϊ Αλκαλάϊ που διενεργεί ανακρίσεις σε ταξιαρχία εφέδρων, για ρίψεις των απαγορευμένων βομβών που προκαλούν θάνατο και εγκαύματα όπως οι βόμβες ναπάλμ.
Ο Γεν. Γραμματέας ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς αυτούς ως εντελώς απαράδεκτους και απαίτησε «λογοδοσία των υπευθύνων σε αρμόδια δικαστήρια».
Οι Ισραηλινοί στρατηγοί αρνούνται τις ρίψεις βομβών λευκού φωσφόρου εναντίον κτιρίων και ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως...καπνογόνα σε ανοιχτά πεδία μάχης, ενώ ο στρατηγός Αμίρ Εσέλ δήλωσε ότι τις βόμβες φωσφόρου χρησιμοποιούν επίσης οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί χωρίς να ενοχλείται κανείς.
Η Διεθνής Αμνηστεία έχει διαπιστώσει θανάτους που προκλήθηκαν από βόμβες λευκού φωσφόρου τις οποίες εκτόξευσε ο στρατός του Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του στρατοπέδου συγκέντρωσης που ονομάζεται Λωρίδα της Γάζας.
Στο μεταξύ αυξάνεται η διεθνής πίεση για διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα και ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέϊ της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ζητά έρευνες και για χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Στη σειρά των φωτογραφιών που ακολουθούν υπάρχουν σκηνές από γεγονότα που συνέβησαν στη ναζιστική Γερμανία και απ’ όσα συμβαίνουν στη σημερινή πραγματικότητα:
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ:κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails