Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Σε συναγερμό ΕΥΠ και Μοσάντ για τον αγώνα στο Παγκρήτιο με το Ισραήλ


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Το ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας και του Ισραήλ έχει προκαλέσει η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των δύο χωρών που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, τον προσεχή Απρίλιο.
Πρόκειται για έναν αγώνα που θα χτυπήσει «κόκκινο» σε επίπεδο μέτρων ασφαλείας. Και δεν αναφερόμαστε στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα είναι ακροβολισμένες εντός και εκτός σταδίου, αλλά κυρίως στις …αθέατες δυνάμεις, που όπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, έχουν ήδη επιδοθεί στην συλλογή πληροφοριών ενόψει του αγώνα.
Μπορεί στην συνείδηση των περισσοτέρων να φαίνεται μόνο ένας αγώνας, στο παρασκήνιο όμως η διεξαγωγή του σηματοδοτεί πολλά περισσότερα και εκεί παιχνίδι αναλαμβάνουν να κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της ΕΥΠ αλλά και πράκτορες της Μοσάντ «αποκωδικοποιούν» οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία-ακόμα και με την αμυδρή υποψία απειλής-σε σχέση με τη διεξαγωγή του αγώνα στην Κρήτη. Αξιολογούνται ακόμα και μηνύματα που ένας κοινός άνθρωπος, δεν θα σκεφτόταν δεύτερη φορά. Ακόμα όμως και αυτές οι πληροφορίες αξιολογούνται με τη δέουσα σοβαρότητα.
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μετά την πολυήμερη και αιματοβαμμένη επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τυχόν επεισόδια, από τα πιο ήπια μέχρι και τα πιο ακραία που μπορούν να εκδηλωθούν και αυτό σαφώς δυσκολεύει το έργο των μυστικών υπηρεσιών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φάση αυτή διεξάγονται παράλληλες έρευνες από πράκτορες των δύο χωρών που «προσλαμβάνουν πληροφορίες και εκτιμούν απειλές». Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, τόσο θα εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας.
Τις ημέρες παραμονής της Ισραηλινής αποστολής στην Κρήτη, το αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένεται να μετατραπεί σε «αστακό», ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα όπου θα καταλύσει η ομάδα θα μοιάζει με «απόρθητο» φρούριο.
Δεν είναι τυχαίο ότι αναζητείται ξενοδοχείο που να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ακόμα και η διατροφή των μελών της αποστολής λέγεται ότι θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη.
Σε κάθε μετάβαση της οι δρόμοι θα αποκλείονται για μεγαλύτερη ασφάλεια.

από το:patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails