Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Υπερπαραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν.

Κορόιδα είναι οι Αμερικάνοι να φύγουν απο το Αφγανιστάν;Μια χαρά τα κονομάνε απο εκεί χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.Για αυτό και ο Ομπάμα είπε αν δεν κάνω λάθος οτι σχεδιάζουν να αποχωρήσουν απο το Ιράκ αλλά να αυξήσουν τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν.Έχει ψωμί η δουλεία.

από:enet.gr
Μεταξύ άλλων το άρθο λέει:
"...Αύξηση του οπίου
Η καταπολέμηση των ναρκωτικών στοιχίζει στον ευρωπαϊκό κορβανά 40 δισ. ευρώ, όμως υπάρχουν ακόμη αμέτρητα «αγκάθια» και δυστυχώς θανατηφόρα: Ενας ευρωπαίος πολίτης χάνει κάθε ώρα τη ζωή του από υπερβολική δόση και σε αυτό συμβάλλει η ανεξέλεγκτη παραγωγή οπίου από το Αφγανιστάν με 8.200 τόνους ετησίως και αποτέλεσμα την υπεραφθονία της ηρωίνης, τη συνεχή αύξηση της χρήσης κοκαΐνης και την υψηλή παρουσίαση του ιού της ηπατίτιδας C στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών.

1 Στην Ε.Ε. οι χρήστες οπιοειδών υπολογίζονται σε 1,7 εκατ. ενώ μόνο 600.000 υποβάλλονται ετησίως σε θεραπεία υποκατάστασης οπιοειδών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η χρήση κυρίως της ηρωίνης συνδέεται με το 60% των περιπτώσεων που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης.

2 Σε 7.000-8.000 ανέρχονται ετησίως οι θάνατοι, από τους οποίους ποσοστό 80% οφείλεται στη χρήση οπιοειδών.

Το 2003 παρατηρήθηκε μια πτωτική τάση, όμως το πρόβλημα επιδεινώνεται και οι περισσότερες χώρες αναφέρουν αύξηση με μέσο όρο ηλικίας τα 35, ενώ ορισμένες, (μεταξύ τους και η Ελλάδα), καταγράφουν θανάτους σε νέους που είναι κάτω των 25 ετών.

3 Το 50% έως 80% των αιτήσεων θεραπείας αφορά τη χρήση οπιοειδών, ενώ η ενέσιμη χρήση αποτελεί κύριο παράγοντα εξάπλωσης και των λοιμωδών νοσημάτων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από AIDS, που συνδέονται με τα ναρκωτικά, εμφανίζονται ετησίως στην Ευρώπη, ενώ αρκετές χώρες αναφέρουν ότι το 40% των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών μολύνονται από ηπατίτιδα C.

4 Οι διεγερτικές ναρκωτικές ουσίες όπως αμφεταμίνες, έκσταση, κοκαΐνη, είναι τα ναρκωτικά με τη δεύτερη μετά την κάνναβη συχνότερη κατανάλωση. Αν και η χρήση αμφεταμινών και έκστασης βρίσκονται σε πτώση, υπολογίζεται ότι 11 εκατ. Ευρωπαίοι καταναλώνουν αμφεταμίνες και 9,5 εκατ. έκσταση.

5 Η ηρωίνη συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, με την παραγωγή να ξεπερνά τη ζήτησή της! Η παγκόσμια παραγωγή οπίου σημείωσε σημαντική αύξηση (34%) το 2007, 8.870 τόνους, κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα η δυνητική παραγωγή της ηρωίνης να απογειωθεί στους 733 τόνους.

Υπερπαραγωγή ηρωίνης

Επίσης στο Αφγανιστάν οφείλεται η μετατροπή του οπίου σε ηρωίνη, γεγονός που διαπιστώθηκε από τα εργαστήρια που εξαρθρώθηκαν.

6 Η ηρωίνη εισάγεται στην Ευρώπη από δύο κύριες οδούς διακίνησης: τη Βαλκανική και τα διάφορα παρακλάδια της που δέχονται τη διακίνηση μέσω του Πακιστάν, του Ιράν, της Τουρκίας. Και από την ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούμενη «βόρεια οδό», μέσω της κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας.

Οι κατασχέσεις ηρωίνης αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ η ποσότητα που κατασχέθηκε στην Τουρκία, υπερδιπλασιάστηκε τελευταία. Συνολικά, το 2006 έγιναν 48.000 κατασχέσεις που ανέρχονται σε 19,4 τόνους.

7 Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρώπης, δηλαδή 71 εκατ. ενήλικες (15-64 ετών) έχουν δοκιμάσει στη ζωή τους κάνναβη, 23 εκατ. έκαναν χρήση το τελευταίο έτος, ενώ 4 εκατ. ενήλικες τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση..."

2 σχόλια:

  1. Το Πειρατικο χαιρετιζει τη προσπαθεια που κανετε να αναδειξετε τα προβληματα, τις ομορφιες,την ιστορια και το πολιτισμο του νησιου μας...Καλη συνεχεια! Μπορειτε να μας θεωρειτε φιλους και υποστηρικτες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός τους.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Και το δικό σας Blog είναι πολύ καλό και αμέσως μπήκε στα φιλικά blogs.Καλή συνέχεια και σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails