Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Διχάζουν τα μέτρα τους αγρότες της Κρήτης.


Πίστωση χρόνου ως την Τρίτη στον υπουργό για την εφαρμογή όσων ανακοίνωσε

Ένα βήμα πίσω μετά την εξαγγελία των μέτρων για τον αγροτικό τομέα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, κάνουν τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού Ηρακλείου, με την επιφύλαξη να δουν την εφαρμογή τους στην Κρήτη, ανά προϊόν.

Οι συνδικαλιστές της ΟΑΣΝΗ αποφάσισαν χθες αργά τη νύκτα να περιμένουν διευκρινήσεις για τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων της κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις για το ελαιόλαδο και τις ενισχύσεις για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν.

Δίνουν περιθώριο στο Υπουργείο μέχρι την Τρίτη και αν έως τότε τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως και θετικά για τους παραγωγούς, κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο να καλέσουν ξανά τους αγρότες στους δρόμους για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες των Χανίων και της ηπειρωτικής χώρας ενισχύουν τα μπλόκα τους χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Στα Χανιά μάλιστα θα αποκλείσουν ξανά σήμερα την Εφορία. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λασιθίου θα συνεδριάσει σήμερα για να καταλήξει στη στάση που θα τηρήσει.
από το:patris.gr

Διαβάστε και εδώ:Κόντρα αναπτύχθηκε ανάμεσα σε αγρότες των Χανίων και του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails