Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Συνετρίβη αεροσκάφος με 150 επιβαίνοντες στον Ινδικό ωκεανό..


Νέα αεροπορική τραγωδία, αυτή τη φορά στον Ινδικό Ωκεανό, σημειώθηκε τη νύχτα με αεροσκάφος των κρατικών αερογραμμών της Υεμένης.
Το αεροσκάφος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, συνετρίβη στο αρχιπέλαγος των Κομορών, στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 150 άτομα και, σύμφωνα με τις αρχές των Κομορών, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν επιζώντες.
Εκπρόσωπος του κρατικού αερομεταφορέα της Υεμένης, «Yemenia airways», επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφος της εταιρείας στο οποίο επέβαιναν 150 άτομα κατέπεσε στα νησιά Κομόρος, στον Ινδικό Ωκεανό.
«Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα 15 λεπτά πριν φτάσει στο Μορονί. Δεν έχουμε πληροφορίες για το αν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε.
Πρόκειται για Airbus 310 που εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Κομόρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Κομόρος και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.
«Με κάλεσαν στο νοσοκομείο»
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Κομορών, Ίντι Ναντχόιμ, το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε έγινε γνωστό το σημείο της συντριβής.
Εργαζόμενος σε νοσοκομείο της πόλης Μιτσαμιούλι, στο νησί Μεγάλη Κομόρα, δήλωσε: «Μόλις με κάλεσαν να πάω στο νοσοκομείο. Είπαν ότι έπεσε ένα αεροπλάνο».
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή το αεροσκάφος πρέπει να έπεσε στη θάλασσα. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα για διάσωση στη θάλασσα», πρόσθεσε.
Το 1996 ένα Boeing 767 των αιθιοπικών αερογραμμών, στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, κατέπεσε στη θάλασσα, κοντά στα Κομόρος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 125 από τους 175 επιβαίνοντες σε αυτό.
Το αρχιπέλαγος
Οι Κομόρες ή αρχιπέλαγος Κομορών -επίσημα Ένωση των Κομορών- είναι ανεξάρτητη ισλαμική δημοκρατία και αποτελεί σύμπλεγμα τριών ηφαιστειογενών νησιών με το ομώνυμο αρχιπέλαγος.
Τα τρία νησιά είναι η Ντζαζίτζα (Μεγάλη Κομόρα), η Μοχελή ή Μοελί και η Τζανή ή Ανζουάνη. Έχουν 752.438 κατοίκους και πρωτεύουσα το Μορονί (στη Μ. Κομόρα).
Βρίσκονται δυτικά του Ινδικού Ωκεανού, μεταξύ της νήσου Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής, στο βόρειο τμήμα του πορθμού της Μοζαμβίκης.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails