Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Ο Χριστοφοράκος έκανε δωρεές στα κόμματα..αλλά αυτό δεν πιάνεται για δωροδοκία!


Χρήματα στα κόμματα «ως δωρεά και όχι ως δωροδοκία» έδωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της SiemensΕλλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τον Γερμανό συνήγορό του. Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες δικαστικοί μεταβαίνουν στο Μόναχο προκειμένου να συμβάλουν στην έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου.
Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, Ντάνιελ Πέτερ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε ότι ο εντολέας του είχε δώσει χρήματα στα κόμματα από τα ταμεία της Siemens, αλλά εμφάνισε τη συναλλαγή ως «δωρεά». Ο κ. Πέτερ επανέλαβε ότι βούληση του πελάτη του είναι να δικαστεί στη Γερμανία, όπου τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί, ενώ έκρινε ότι το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές έχει λάθη και παραλείψεις που του καθιστούν παράνομο.
Εν τω μεταξύ, στο Μόναχο μεταβαίνουν o Προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ευ. Παντιώρας και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemensκ. Νικ. Ζαγοριανός, προκειμένου να συμβάλουν στην επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης στις ελληνικές δικαστικές αρχές του Μιχ.Χριστοφοράκου.
Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails