Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Εικόνες ντροπής στην παιδική χαρά της Χαλέπας στα Χανιά..


Εικόνες ντροπής στην παιδική χαρά της Χαλέπας, λίγα μόλις μέτρα από την Ευαγγελίστρια, απέναντι από το ΤΕΙ, αντικρίζει ο επισκέπτης.
Η τσουλήθρα είναι διαλυμένη και επικίνδυνη, το μονόζυγο σπασμένο, οι κούνιες προβληματικές, τα σκουπίδια διάσπαρτα.
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Παραμένει όμως άλυτο. Στην μοναδική παιδική χαρά της όμορφης αυτής συνοικίας, δεν υπάρχει καμία φύλαξη, ούτε καθαριότητα.
Την κατάσταση αυτή καταγγέλουν με τηλεφωνήματά τους αναγνώστες των "Χανιώτικων νέων". Κάτοικος του Κατσαμπά, ο οποίος πρόσφατα πήγε το δίχρονο εγγονάκι του στην παιδική χαρά για να παίξει, έστειλε στην εφημερίδα μας επιστολή στην οποία περιγράφει την κατάσταση η οποία επικρατεί στη παιδική χαρά της περιοχής. Στην επιστολή με τίτλο:
"Έχουν τα παιδιά της πόλης των Χανίων δικαίωμα στην αναψυχή;", ο κ. Ν.Β.Μ. σημειώνει:
"Είμαι κάτοικος της Χαλέπας και ειδικά της περιοχής Κατσαμπά. Πρόσφατα αποφάσισα να πάω τον δίχρονο εγγονό μου στην μοναδική παιδική χαρά της περιοχής μας, αυτή των λίγων τετραγωνικών μέτρων στην Ευαγγελίστρια Χαλέπας, απέναντι από τα ΤΕΙ.
Η εικόνα της παιδικής χαράς ήταν εντελώς απογοητευτική. Μια διαλυμένη, άκρως επικίνδυνη τσουλήθρα, ένα σπασμένο μονόζυγο και λιγοστές κούνιες, εκ των οποίων μερικές κατασκευσμένες από φθαρμένα λάστιχα αυτοκινήτων -παιχνίδι που αν δε κάνω λάθος, συνηθίζεται σε κλουβιά με μαϊμούδες!! Τι να σας περιγράψω; Τα σκουπίδια διάσπαρτα στο χώρο, το χαλίκι και την απουσία αντικραδασμικού τάπητα ή ακόμη χειρότερα την παρουσία μεθυσμένων ηλικιωμένων, καθόλη την διάρκεια της ημέρας στα παρακείμενα παγκάκια, οι οποίοι ουρούσαν μέρα-μεσημέρι εντός της παιδικής χαράς παρουσία των μικρών παιδιών και των συνοδών τους και παρά τις επανειλλημμένες συστάσεις μας;!
Τι κρίμα! Η περιοχή από την οποία κατάγονταν οι περισσότεροι Δήμαρχοι Χανίων και εσείς προσωπικά, κύριε Δήμαρχε, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κύριος Παπαδογιάννης, είναι εγκαταλελειμμένη στο έλεος του Θεού, χωρίς τα παιδιά της να έχουν δικάιωμα στην ψυχαγωγία και άθληση. Χώροι που προσφέρονται για τον σκοπό αυτό υπάρχουν. Ο περίβολος της Αγίας Μαγδαληνής, με τον δροσερό του κήπο, παρά την περσινή διαμόρφωσή του. Ειδικά στην βορεινή του πλευρά, υπαρχει άπλετος χώρος και έστω λιγοστά παιχνίδια, θα έδιναν στα παιδιά μεγάλη χαρά. Κύριε Δήμαρχε, την θέση την γνωρίζετε καλά, καθώς υπήρξαμε συμμαθητές στο απέναντι ιστορικό 9ο Δημ. Σχολείο.
Είναι δυνατόν, όλα τα παιδιά της πόλης μας να πηγαίνουν στον Αϊ-Γιάννη για την εξαιρετική παιδική χαρά που διαμορφώσε για τη περιοχή του ο αντιδήμαρχος κ. Σαματάς; Φυσικό ήταν, από την τεράστια διέλευση και παρουσία παιδιών στη συγκεκριμένη παιδική χαρά να υπάρξει και η ταχύτατη φθορά της, αφού και οι παιδικές χαρές του Δημοτικού Κήπου και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών είναι σε κάτω του μετρίου κατάσταση. Έτσι δικαιολογείται και η όλο και πιο αυξημένη παρουσία παιδιών με τους συνοδούς τους στους ιδιωτικούς παιδότοπους και χώρους αναψυχής, που έχουν κάνει τη παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας.
Τα μικροσκοπικά μπαλκόνια των διαμερισμάτων ή οι πολυδάπανοι ιδιωτικοί χώροι, ειδικά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, λόγω απουσίας χώρων αναψυχής και έλλειψης φροντίδας των υπάρχοντων υποδομών, πιστέυω, κύριε Δήμαρχε, δεν είναι η πιο συμφέρουσα προσφορά στο μέλλον των παιδιών μας.
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails