Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου κατηγορείται ότι κτύπησε ασθενή!


Εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καταγγέλλεται ότι ξυλοκόπησε βάναυσα ασθενή της Ψυχιατρικής κλινικής. Το πρωτοφανές περιστατικό έχει αναστατώσει το νοσοκομείο, ενώ για την απίστευτη υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου που έδωσε εντολή στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα να διενεργήσει έρευνα για το συμβάν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε προχθές τη νύχτα. Ο 55χρονος ασθενής νοσηλευόταν στη μονάδα οξέων περιστατικών όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να βγει εκτός νοσοκομείου.
Μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του, ειδοποιήθηκε η αστυνομία για τον εντοπισμό του. Πράγματι με βάση την περιγραφή που είχε δοθεί, αστυνομικοί εντόπισαν τον ασθενή και τον γύρισαν στην Ψυχιατρική κλινική.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νοσηλευτές τον καθήλωσαν και του έκαναν ηρεμιστική ένεση.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά που έγινε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την Εισαγγελία, ενώ ο ασθενής βρισκόταν ουσιαστικά σε καταστολή, εμφανίστηκε ο καταγγελλόμενος εργαζόμενος, ο οποίος άρχισε να χτυπάει με μανία τον άτυχο άνδρα. Καταγγέλλεται ότι ο ψυχασθενής κακοποιήθηκε βάναυσα στο πρόσωπο και στο σώμα. Οι τέσσερις εργαζόμενοι-εκ των οποίων οι τρεις νοσηλευτές-που ήταν μπροστά προσπάθησαν, όπως λένε, να τον αποτρέψουν, όμως εκείνος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Τελικά κατάφεραν να τον απωθήσουν με τη βία, προειδοποιώντας τον ότι θα του κάνουν αναφορά για όσα συνέβησαν. Μάλιστα οι τρεις νοσηλευτές φέρεται να έχουν δώσει λεπτομερή κατάθεση για το απίστευτο περιστατικό.
Άτομο του νοσηλευτικού προσωπικού που ήταν μπροστά ανέφερε στην «Π» ότι όλοι υπέστησαν ισχυρό σοκ. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που επιτέθηκε στον ασθενή, φέρεται να είπε για να «του κόψει τη μαγκιά».
Νοσοκομειακοί κύκλοι αναφέρουν ότι αυτόπτης μάρτυρας υπήρξε και νοσηλευόμενος της κλινικής, ο οποίος ζήτησε από τον υπάλληλο να σταματήσει να χτυπάει τον ασθενή. Όμως το ύφος και τα λεγόμενα του εργαζομένου τον έκαναν να μετανιώσει που έκανε την παρατήρηση.
Όπως ήταν φυσικό στην κλινική σήμανε συναγερμός. Στον ασθενή προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε υποστεί κάταγμα.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο εργαζόμενος που καταγγέλλεται για τον ξυλοδαρμό είχε προκληθεί νωρίτερα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά αφού είχε να κάνει με ψυχασθενή.
Για το συμβάν που μόνο θλίψη προκαλεί ενημερώθηκε άμεσα η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, στην οποία διαβιβάστηκε εκτενή αναφορά. Όπως έγινε γνωστό ήδη έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαφωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες όπου αντιστοιχούν.
Επιπλέον η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε εκτενώς τον Εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκο Μαρκάκη, θεωρώντας ότι η σοβαρότητα της υποθέσεως επιβάλλει και την ποινική της διερεύνηση. Έρευνα για το συμβάν διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails