Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Ακόμα 2 νεκροί από εργατικά δυστυχήματα..

Τριανταπεντάχρονη εργάτρια έχασε τη ζωή της, ενώ τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Κοζάνης, από διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων ζύμης «Αlfa», ιδιοκτησίας Αθ. Κουκουτάρη.
Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση βλάβης, μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, προκλήθηκε διαρροή αμμωνίας.
Η άτυχη εργάτρια δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο της διαρροής και έχασε τη ζωή τη, από ασφυξία. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και αυτοκίνητα στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, ενώ το εργοστάσιο, που απασχολεί 100 περίπου άτομα, εκκενώθηκε.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα διενεργούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Και δεύτερο εργατικό ατύχημα σήμερα το απόγευμα στη Β. Ελάδα. Πενηντάχρονος εργάτης της Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, βρήκε το θάνατο όταν καταπλακώθηκε από χώματα κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης ορύγματος.
Την ώρα εκίνη για άγνωστο μλόγο καυέρρευσε το τοίχωμα του ορύγματος, σε βάθος 1.70 μ. και παγιδεύτηκε. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails