Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Βομβιστικές επιθέσεις στην Ισπανία με 2 νεκρούς..


Στην Ισπανία, τουλάχιστον δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στη Μαγιόρκα, σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.
Είναι η δεύτερη επίθεση στην Ισπανία σε δύο 24ωρα με στόχο τις δυνάμεις ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε μόλις μία μέρα πριν από τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, σε συνθήκες μυστικότητας, κατά την δικτατορία του Φράνκο.
Χθες 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Μπούρχος στη βόρεια Ισπανία, έξω από το κτίριο όπου διέμεναν πολιτοφύλακες με τις οικογένειές τους.
Οι αρχές απέδωσαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην ΕΤΑ.
Η σημερινή επίθεση έγινε στο τουριστικό θέρετρο, στην περιοχή Πάλμα Νόβα, κοντά στο παλάτι Μαριβεντ, όπου η ισπανική βασιλική οικογένεια κάνει τις διακοπές της.
Άρχισε να επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα άρχισε να επαναλειτουργεί ύστερα από το προσωρινό κλείσιμό του για να «αποτραπεί η διαφυγή των τρομοκρατών», μετά την έκρηξη στο γεμάτο από τουρίστες αυτήν την περίοδο νησί των Βαλεαρίδων. Ωστόσο τα λιμάνια παραμένουν κλειστά.
«Εξαιτίας της επίθεσης που σημειώθηκε στο μεσημέρι στην κοινότητα Κάλβια,οι δυνάμεις ασφαλείας ανέλαβαν την επιχείρηση «Jaula» που προβλέπει τον αποκλεισμό του νησιού, για να αποτραπεί η διαφυγή των τρομοκρατών», είχε αναφέρει νωρίτερα στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails