Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση 42χρονος άνδρας από την νέα γρίπη στο Ηράκλειο..


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με βαριάς μορφής πνευμονία στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ένας 42χρονος άνδρας, που προσεβλήθη από τη νέα γρίπη στην Κρήτη.
Το δεύτερο σοβαρό κρούσμα πλέον στη χώρα παρουσίασε πριν από 3 ημέρες ύποπτα συμπτώματα, όμως τα ξημερώματα της Δευτέρας η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οδηγήθηκε με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο.
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης και μια 16χρονη Βρετανίδα, η οποία παραθέριζε στη χώρα μας.
Ο 42χρονος που εργάζεται ως σερβιτόρος σε περιοχή κοντά στα Μάλια της Κρήτης, παρουσίασε συμπτώματα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Πήγε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του πήραν φαρυγγικό επίχρισμα και του σύστησαν να μείνει στο σπίτι του, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να του χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή. Τα ξημερώματα της Δευτέρας η κατάσταση του 42χρονου επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Οι γιατροί δεν άργησαν να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης του, καθώς είχαν πλέον στα χέρια τους και την απάντηση απο το Ινστιτούτο Παστέρ και το δείγμα ήταν θετικό.
Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με τον διευθυντή της οποίας Δημήτρη Γεωργόπουλο «είναι σε βαριά κατάσταση». Κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση του 33χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο εδώ και 9 ημέρες. Ο διευθυντής της ΜΕΘ μάλιστα, που αυτή τη στιγμή νοσηλεύει τα πρώτα δύο σοβαρά περιστατικά, κρούει των κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως λέει, τα κρεβάτια στην εντατική του νοσοκομείου δεν επαρκούν. Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι και η 16χρονη Βρετανίδα, η οποία παρουσίασε συμπτώματα, ενώ έκανε τις διακοπές της στην Κεφαλλονιά, φέρει τον ιό της νέας γρίπης. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails