Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Απρόσιτα τα φάρμακα του Aids στη Νότια Αφρική..


Χιλιάδες άνθρωποι που πάσχουν από AIDS στην Αφρική βρίσκονται «στον προθάλαμο του θανάτου», λόγω των υψηλών τιμών των φαρμάκων νέας γενιάς, κατήγγειλε τη Δευτέρα η οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» (MSF).
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στις φτωχές χώρες λαμβάνουν θεραπεία κατά του AIDS ενώ αλλά 7 εκατομμύρια περιμένουν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε φάρμακα πρώτης γενιάς. Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς αριθμεί 5 εκατομμύρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV.
"Η στασιμότητα που παρατηρείται στη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του AIDS και το υψηλό κόστος των νέων φαρμάκων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων φτωχών ασθενών", αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου κατά του AIDS. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλοί επιστήμονες. Όπως δήλωσε στο συνέδριο εκπρόσωπος της οργάνωσης "είναι απαραίτητο οι θεραπείες δεύτερης και τρίτης γενιάς να γίνουν προσιτές. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να βρίσκονται πάλι στον προθάλαμο του θανάτου".
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails