Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Αγωγές από απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου Ηρακλείου..


Σε κατάσταση απόγνωσης έχει οδηγήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο 15 συμβασιούχους της Τεχνικής Υπηρεσίας στη Λότζια που παραμένουν απλήρωτοι, σχεδόν 10 μήνες, γεγονός που τους έχει εξωθήσει να προσανατολίζονται να καταθέσουν αγωγές σε βάρος του δήμου για να πάρουν τα χρήματα τους….
Σε όλο το χρονικό διάστημα συνεργασίας τους με το δήμο, οι εργαζόμενοι (που δουλεύουν έως και πέντε χρόνια), αντιμετώπιζαν προβλήματα στην πληρωμή τους, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι τα προβλήματα έχουν κορυφωθεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εντελώς οριακή. Οι συμβασιούχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ετήσιες συμβάσεις, ( ή 10 -11 μηνών) έχουν εισπράξει ένα μικρό χρηματικό ποσό ως έναντι της πληρωμής τους, το οποίο ασφαλώς δεν είναι αρκετό για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους οικονομικές ανάγκες που μέρα με τη μέρα τους πνίγουν όλο και περισσότερο.
Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο μοιάζει να μην μπορεί να λυθεί μετά την αδιαλλαξία του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση της πληρωμής των εργαζομένων, που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, βλέποντας τις εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν.
Όπως προκύπτει, το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει αξιολογήσει ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εργάζονται σχεδόν μια πενταετία στο δήμο Ηρακλείου, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και πιέζει ασφυκτικά τη Λότζια να τους προσλάβει ως μόνιμους, με τις εγκεκριμένες θέσεις που έχει εξασφαλίσει από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο από την πλευρά της η δημοτική Αρχή που δεν φαίνεται να υιοθετεί την άποψη αυτή, υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία έχουν προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στο δήμο, ωστόσο η εργασιακή σχέση σύμβασης έργου συνδέθηκε με την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, το «Ούρμπαν» και άλλα προγράμματα.
Σε κάθε περίπτωση στελέχη της Λότζια τονίζουν ότι το θέμα θα λυθεί, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι όχι μόνο είναι στο πλευρό τους για την κατάφορη αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος τους, αλλά και γιατί είναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι οι οποίοι έχουν τόσο σημαντική συνεισφορά στη λειτουργία του δήμου, να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί, είχαν την ευθύνη επίβλεψης 100 εργοταξίων, και πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις τεράστιες επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης έχει δεσμευτεί στους εργαζόμενους ότι θα μεσολαβήσει προσωπικά, προκειμένου να δοθεί λύση στο επίμαχο θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι και ο ίδιος είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν εισπράττουν τα χρήματα που τους ανήκουν.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και σε πρακτικό επίπεδο δεν βρεθούν λύσεις, αναγκαστικά εξωθούνται στην κατάθεση αγωγών κατά της Λότζια προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails