Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Δικαίωσε ασθενή που υπέστη βλάβη από οδοντίατρο ο Άρειος Πάγος..

Χρηματική αποζημίωση 6.000 ευρώ επιδίκασε υπέρ ασθενούς που είχε που υπέστη βλάβη από χειρούργο- οδοντίατρο ο Άρειος Πάγος. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που καταλόγιζε στον χειρούργο-οδοντίατρο παράνομη, υπαίτια και αμελή συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα «την πρόκληση βλάβης του σώματος και της υγείας» του ασθενούς.
Τον Μάιο του 2001, ο ασθενής επισκέφθηκε τον χειρούργο οδοντίατρο στο ιατρείο του, ύστερα από πόνο που αισθάνθηκε στον άνω δεξιό του κυνόδοντα. Έκτοτε, ξεκίνησε η περιπέτειά του, που είχε ως αποτέλεσμα να του τοποθετηθεί ολική οδοντοστοιχία (μασέλα) στην άνω γνάθο.
Όπως τονίζεται στην απόφαση του Εφετείου, ο οδοντίατρος προχώρησε σε μία σειρά λανθασμένων ενεργειών και παραλήψεων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αντμτωπίζει φριχτούς πόνους. Ακολούθως, ο ασθενής επισκέφθηκε άλλον οδοντίατρο, που αφού του αφαίρεσε δύο δόντια, του κατασκεύασε, τελικά, ολική οδοντοστοιχία στην άνω γνάθο.
Ωστόσο, οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν και ο ασθενής εξετάσθηκε από καθηγητή της Οδοντιατρικήςς Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που διέγνωσε πρόβλημα στο εμπρόσθιο τοίχωμα του «συστοίχου ιγμορείου».
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails