Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Εβαζε φωτιές και μετά βοηθούσε τις σβήσουν!


Λίγο έλλειψε να …τρελάνει τους πυροσβέστες που μέσα στη νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν τις διαδοχικές εστίες φωτιάς που «ξεφύτρωναν» στον επαρχιακό δρόμο από το Τεφέλι στο Πυράθι. Ο λόγος για έναν 30χρονο κτηνοτρόφο που συνελήφθη για τους έξι συνολικά εμπρησμούς που φέρεται να προκάλεσε μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή. Μόλις οι πυροσβέστες έσβηναν τη μία φωτιά, έτρεχαν να κατασβήσουν μία νέα λίγο πιο κάτω. Το απίστευτο στην υπόθεση είναι το θράσος του 30χρονου που δεν δίστασε να παραστήσει τον εθελοντή, σπεύδοντας να συνδράμει στις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 2 χθες τα ξημερώματα όταν κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκδήλωση πυρκαγιάς, στον επαρχιακό δρόμο του Τεφελίου. Επί τόπου έσπευσε όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου και έτσι η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα. Στη διάρκεια της κατάσβεσης εμφανίστηκε στο σημείο ο 30χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος ανέφερε ότι περνούσε δήθεν τυχαία με το αυτοκίνητο του και προσφέρθηκε να βοηθήσει στο έργο των πυροσβεστών.
Σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Κώστα Παπαδογιαννάκη, μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης, το πυροσβεστικό όχημα κατευθύνθηκε στο Τεφέλι για ανεφοδιασμό. Μέχρι να επιστρέψουν ενημερώθηκαν για την εκδήλωση νέας πυρκαγιάς σε άλλο σημείο του επαρχιακού δρόμου.
Συνολικά μέσα στη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν στην περιοχή έξι εμπρηστικές ενέργειες. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι σε όλα τα περιστατικά παρών ήταν ο 30χρονος κτηνοτρόφος που πηγαινοερχόταν με το αυτοκίνητο του από τη μία εστία στην άλλη.
Οι υποψίες για τους εμπρησμούς επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στο πρόσωπο του και με τη βοήθεια των αστυνομικών δυνάμεων, στις οποίες δόθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε ο ύποπτος, ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Ο ίδιος που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αρνείται κάθε εμπλοκή στις εμπρηστικές ενέργειες. Φέρεται να απέδωσε τη μέθη του στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπαδογιαννάκη, το ευτύχημα ήταν ότι στην περιοχή επικρατούσε άπνοια και ως εκ τούτου η κατάσβεση των εστιών ήταν πιο εύκολη. Αν επικρατούσαν οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών με τους θυελλώδεις ανέμους, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, με τις φωτιές να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails