Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Περιπολικό έπαθε μηχανική βλάβη στην «μέση» της καταδίωξης!


Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε προχθές τη νύχτα ανάμεσα σε 30χρονο από τα Βορίζια και πλήρωμα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Μεσαράς. Μάλιστα στην καταδίωξη το περιπολικό έμεινε στο δρόμο από ζημιά. Ο νεαρός προκειμένου να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο, έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο υπηρεσιακό τζιπ.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου. Άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς που περιπολούσαν στην περιοχή, έκαναν σήμα στο διερχόμενο οδηγό να σταματήσει προκειμένου να τον ελέγξουν. Το υπηρεσιακό τζιπ ακολουθούσε το 4χ4 το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος. Ο νεαρός έδειξε ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και προσποιήθηκε ότι ακινητοποιεί το όχημα του στην άκρη του δρόμου. Όταν πια σιγουρεύτηκε ότι πίσω του είχε σταματήσει το περιπολικό, έκανε όπισθεν και με ταχύτητα έπεσε πάνω στο αστυνομικό όχημα. Αμέσως μετά έβαλε πρώτη και τράπηκε σε φυγή.
Αν και οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, προσπάθησαν να καταδιώξουν το δράστη, όμως μετά από λίγο εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Το υπηρεσιακό όχημα ανέβασε θερμοκρασία και ακινητοποιήθηκε πλήρως. Είναι ενδεικτικό ότι μεταφέρθηκε με γερανό στο συνεργείο της αστυνομίας στο Ηράκλειο.
Από τα στοιχεία της πινακίδας του 4χ4 οι διωκτικές αρχές κατέληξαν στην ταυτότητα του δράστη. Πρόκειται για κάτοικο των Βοριζίων που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παραβατική συμπεριφορά.
Χθες το πρωί έγινε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Βορίζια με την συμμετοχή ανδρών του ΤΑΕ Μεσαράς και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, όμως το «πουλάκι» είχε πετάξει. Στην οικία του δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο, ενώ ο ίδιος ο δράστης είχε εξαφανιστεί λόγω αυτοφώρου.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στη Μεσαρά είχε προκληθεί ένα ακόμα τροχαίο σε βάρος περιπολικού της αστυνομίας. Κάτοικος των Μοιρών προσέκρουσε σκοπίμως σε περιπολικό με συνέπεια να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
Τραυμάτισε δύο σε γλέντι
Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν ένα ακόμη νεαρό άνδρα από τα Βορίζα που φέρεται να τραυμάτισε με μπουκάλι δύο θαμώνες στη διάρκεια γλεντιού στον Πλάτανο Αμαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο δράστης αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση τράπηκε σε φυγή και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπισθεί από την Αστυνομία.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails