Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Συνέλαβαν εμπρηστή τον άφησαν ελεύθερο και παραδόθηκε!

Σε πραγματικό θρίλερ –κυρίως εξ αιτίας της ασυνεννοησίας των συναρμόδιων υπηρεσιών- εξελίχθηκε η υπόθεση της σύλληψης του εμπρηστή που προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, από την οποία κινδύνευσαν να καταστραφούν ολοκληρωτικά αρκετοί οικισμοί…
Την ώρα που οι φλόγες «έγλειφαν» τα σπίτια στη Μεταξάδα και το Μανιάκι και έφταναν σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς
της Μεταμόρφωσης, του Τουλούπα Χάνι, του Στυλιανού και της Ποταμιάς στον δήμο Νέστορος, ένας 42χρονος εντοπιζόταν από άνδρες του Δασαρχείου Γαργαλιάνων σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που είχε εκδηλωθεί η μεγάλη φωτιά χθες το μεσημέρι.
Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με την περιγραφή του εμπρηστή που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες κι έτσι ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο Δασαρχείο για ανάκριση… Όμως, οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου εκτίμησαν ότι δεν ήταν αυτός για τον οποίο είχε γίνει η καταγγελία κι έτσι τον… άφησαν ελεύθερο!
Σήμερα το μεσημέρι, όμως, ο 42χρονος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων και δήλωσε ότι θέλει να… παραδοθεί! Ωστόσο, αρνήθηκε κάθε σχέση με τον εμπρησμό και ισχυρίστηκε ότι έχει προσωπικές διαφορές με ορισμένους συγχωριανούς του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για να τον εκδικηθούν! Απείλησε, μάλιστα, να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον τους!
Πάντως, οι αστυνομικοί τον κρατούν και θα τον οδηγήσουν το πρωί στον εισαγγελέα, που θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να διερευνήσει αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου που τον άφησαν!
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails