Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

«Πορτοφολάδες» χτυπούν στο κέντρο του Ηρακλείου..


Oταν μέσα σε μία μόλις ώρα καταγγέλλονται επίσημα στην αστυνομία δέκα περιστατικά κλοπών πορτοφολιών σε καταστήματα στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, στην οδό Δαιδάλου, τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι μπορεί να συμβαίνει στη διάρκεια ενός 24ώρου σε ένα κέντρο που δυστυχώς δεν αστυνομεύεται ουσιαστικά.
Και μπορεί για τις αστυνομικές αρχές περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων να αντιμετωπίζονται ως ρουτίνα, για τους πολίτες όμως η κλοπή του πορτοφολιού τους, η διάρρηξη της οικίας τους ή του αυτοκινήτου τους είναι μείζον πρόβλημα που πλήττει την τσέπη τους αλλά κυρίως διαταράσσει την ψυχική τους ηρεμία.
Η κ. Ελευθερία Συμεωνίδη χθες έπεσε για δεύτερη φορά θύμα κλοπής του πορτοφολιού της ενώ έκανε τα ψώνια της σε γνωστό κατάστημα στην οδό Δαιδάλου. Συμπτωματικά και την πρώτη φορά βρισκόταν σε κατάστημα στον ίδιο δρόμο.
Όπως κατήγγειλε στην «Π» λόγω της προηγούμενης πικρής εμπειρίας που είχε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική με την τσάντα της, την οποία όπως είπε κρατούσε σχεδόν κάτω από τη μασχάλη της.
Η γυναίκα όταν διαπίστωσε ότι έλειπε το πορτοφόλι της, «κεραυνοβολήθηκε». Μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για να καταγγείλει την κλοπή. Τα όσα αναφέρει στην «Π» έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Παρέμεινα στο Αστυνομικό Μέγαρο μία ώρα και ένα τέταρτο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί ήρθαν άλλες δέκα κοπέλες για να καταγγείλουν την κλοπή των πορτοφολιών τους. Συμπτωματικά και στις δικές τους περιπτώσεις οι κλοπές είχαν γίνει στο κέντρο της πόλης. Αν στη μία ώρα που ήμουν εκεί καταγγέλθηκαν δέκα κλοπές, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι γίνεται τις υπόλοιπες ώρες. Πάντως οι αστυνομικοί δεν μου ανέφεραν το παραμικρό. Κανένα ενδιαφέρον» σχολίασε με παράπονο.
Η ίδια διαμένει με την οικογένεια της στο κέντρο της πόλης. Όπως ανέφερε η μητέρα της έχει πέσει επίσης θύμα κλοπής, ενώ η πεθερά της τραυματίστηκε σοβαρά όταν την παρέσυρε «τσαντάκιας» μέσα στο πάρκο Γεωργιάδη. Με θλίψη αλλά και οργή καταγγέλλει ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να καταγράφεται «έκρηξη» της παραβατικότητας.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails