Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Φίδι μήκους ενός μέτρου σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Ηράκλειο!


Τον πανικό έσπειρε χθες το πρωί σε βρεφονηπιακό δημοτικό σταθμό του Ηρακλείου ένας... απρόκλητος επισκέπτης που άρχισε να σουλατσάρει στον χώρο του σαλονιού. Επρόκειτο για ένα φίδι, μήκους περίπου ενός μέτρου, που έκανε μικρούς και μεγάλους να ουρλιάξουν από τον φόβο.
Το φίδι «έτρεχε» σαν δαιμονισμένο κάτω από τις καρέκλες και τα τραπεζάκια. Κάποιοι έσπευσαν να κλείσουν τις εσωτερικές πόρτες για να προστατεύσουν τα παιδιά.
Αλλα φώναζαν έντρομα, άλλα γελούσαν και σκαρφάλωναν στους καναπέδες. Το φίδι όμως ήταν ατάραχο. Δεν έλεγε να εγκαταλείψει τη δροσιά.
Η ψυχραιμότερη από τις υπαλλήλους αποφάσισε να πάρει το θέμα στα χέρια της ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στον σταθμό. Με ένα σκουπόξυλο κατάφερε να εκτοπίσει το φίδι, το οποίο εν συνεχεία «εξουδετέρωσε» ένας περαστικός.
Εκτιμάται ότι, επειδή ο παιδικός σταθμός διαθέτει μεγάλο κήπο, πιθανότατα το φίδι να βρέθηκε εκεί και με το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας να «διείσδυσε» στους εσωτερικούς χώρους.
Πηγή:2810.gr

2 σχόλια:

  1. Θα έπρεπε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς να μαθαίνουν τα κρητικά παιδιά ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα φίδια στην Κρήτη. Είναι μόνο 4 τα είδη φιδιών εκεί και πολύ εύκολα μπορεί να μάθει να τα αναγνωρίζει ο κάθε Κρητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και ένα σχετικό θέμα http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,7.0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails