Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Επένδυση «μαμούθ» στα βόρεια παράλια της Κρήτης..


Σε επένδυση «μαμούθ» για την κατασκευή 150 παραθεριστικών κατοικιών σε οικόπεδο που θα καταλαμβάνει πάνω από 15 στρέμματα (!), στα βόρεια παράλια της Κρήτης, επιδιώκει να προχωρήσει ξένη εταιρία στα βόρεια παράλια της Κρήτης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Τ» τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο βρίσκεται εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας αγγλοκυπριακών συμφερόντων, ο οποίος έχει αναθέσει σε κτηματομεσίτες να εντοπίσουν πιθανά σημεία οικοπέδων στα βόρεια παράλια της Κρήτης, και συγκεκριμένα από το Ρέθυμνο έως τον ’γιο Νικόλαο για τη δημιουργία του πρωτόγνωρου ίσως αυτού έργου.
Την πληροφορία για τη μεγάλη αυτή επένδυση, επιβεβαιώνει στην «Τ» ένας εκ των κτηματομεσιτών, ο οποίος και έχει αναλάβει μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, το δύσκολο έργο για την ανεύρεση ενός τέτοιου οικοπέδου, προσπάθεια όμως που «σκοντάφτει» προς το παρόν, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει στα βόρεια παράλια ελεύθερος ένας τόσο μεγάλος οικοπεδικός χώρος και μάλιστα εντός σχεδίου πόλης.
Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, η οποία κατέληξε τελικά στην Κρήτη, μετά από σχετική έρευνα αγοράς που έκαναν στις τουριστικές περιοχές της χώρας οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρίας.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο πρότζεκτ αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά μέχρι τώρα εντός σχεδίου φαίνεται να μην υπάρχουν τόσο μεγάλα οικόπεδα, και αν υπάρχουν, οι ιδιοκτήτες τους είναι πολύ δύσκολο να πειστούν για να πουλήσουν, αλλά αυτό βεβαίως εξαρτάται από τα ποσά που πρόκειται να διαθέσουν οι επενδυτές για να αγοράσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ηρακλειώτης κτηματομεσίτης που επιβεβαιώνει την πληροφορία της εφημερίδας μας.
Όπως σημειώνει, η ενέργεια αυτή για την αναζήτηση δηλαδή οικοπέδου από τον επενδυτή για την κατασκευή του παραθεριστικού οικισμού, στέλνει πολλαπλά θετικά μηνύματα στην αγορά όσον αφορά στην εξέλιξη της κρίσης.
«Για να έχουν αναθέσει σε ομάδα κτηματομεσιτών την αναζήτηση οικοπέδου, εννοείται ότι έχουν κάνει την έρευνά τους, και αυτό στέλνει πολλαπλά θετικά μηνύματα στην αγορά ότι οι συνέπειες δηλαδή της κρίσης έστω και σταδιακά, έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση. Αυτό βεβαίως σημαίνει και από την άλλη πλευρά, ότι και οι τιμές που θα επιδιώξουν να προσφέρουν σήμερα, θα είναι σαφώς συμπιεσμένες προς τα κάτω, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη χώρα μας η κρίση βρίσκεται ακόμα πίσω».
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails