Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί η παραλία του Ανισαρά..


Επισκεφτήκαμε την παραλία του Ανισαρά (δεξιά από το ξενοδοχείο Serita) που ανήκει στο Δήμο Χερσονήσου της Κρήτης, στις 27/07/2009 και το θέαμα ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Υπήρχαν παντού πλαστικές σακούλες, σπασμένα μπουκάλια και γενικότερα κάθε είδους απορρίμματα που μολύνουν την παραλία και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επισκεπτών της. Στην συγκεκριμένη παραλία δεν υπάρχουν κάδοι απορριμάτων και η κατάσταση είναι απογοητευτική. Σας αποστέλλουμε φωτογραφίες για να δείτε το μέγεθος της καταστροφής της παραλίας.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι έχουμε την απαίτηση να έρθει ο τουρίστας για να «καταθέσει» τις οικονομίες των διακοπών του στην χώρα μας. Όταν το υπουργείο πολιτισμού φτιάχνει πόστερ με «καταγάλανες» πεντακάθαρες ακτές φαντάζομαι ότι αγνοεί την «απραξία» της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλαχτούν καθαρές οι παραλίες μας.
Σας προτρέπουμε να επισκεφτείτε και οι ίδιοι το χώρο για να διαπιστώσετε ότι έχει μετατραπεί σε έναν ατελείωτο σκουπιδότοπο, σε μία «χωματερή».

Παρακαλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν πράξη το έργο για το οποίο πληρώνονται...

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να μαζεύουν τα απορρίμματα τους από τις παραλίες και να τα πετάνε στους κάδους (έστω και αν αυτοί βρίσκονται λίγο πιο μακρυά).

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας,

Ιωάννης Καρατζάνης & Άννα ΣηφάκηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails