Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Διαβάστε ποιες τροφές μας «θωρακίζουν» από την νέα γρίπη


Η νέα γρίπη φαίνεται να πλήττει περισσότερο ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Βασισμένοι σε αυτή την παρατήρηση, οι ειδικοί τονίζουν μεταξύ άλλων και την ανάγκη της σωστής διατροφής που λειτουργεί έτσι ώστε να ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Το κρέας που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο, τα αβγά, το ψάρι, το γάλα, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα τρόφιμα που βασίζονται στην σόγια παρέχουν ζωτικής σημασίας συστατικά για τα επιθηλιακά κύτταρα στις μεμβράνες του ωτορινολαρυγγικού μας συστήματος που όταν είναι ενισχυμένες μπορούν να λειτουργήσουν ως εσωτερικό φράγμα ενάντια στους μικροοργανισμούς που κάνουν εισβολή.
Επίσης, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πορτοκαλί, αλλά και βαθυπράσινων φρούτων και λαχανικών, όπως τα καρότα, οι κολοκύθες, τα βερίκοκα, τα μάνγκο και το λάχανο, κρατάει σε καλά επίπεδα την βιταμίνη Α, ακόμα ένα συστατικό που ενισχύει τις μεμβράνες του αναπνευστικού συστήματος.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails