Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Το μεγαλύτερο ζώο που έζησε στην Κρήτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!


Την κατασκευή ενός σημαντικού εκθέματος, του εντυπωσιακού δεινοθήριου, του μεγαλύτερου θηλαστικού που έζησε ποτέ στην Κρήτη, θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Η αναπαράσταση του δεινοθήριου θα είναι φυσική τόσο σε μέγεθος, όσο και σε χαρακτηριστικά.
Ο Ολλανδός Aart Walen, υπεύθυνος για την αναπαράσταση του εκθέματος, έχει ξεκινήσει την κατασκευή του δεινοθήριου μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, με τη σύνθεση των επιμέρους τμημάτων του μοντέλου και την καλλιτεχνική μεταμόρφωσή του σε ένα «πραγματικό», με φυσικά χαρακτηριστικά, ζώο. Στην τελική του μορφή, αναμένεται να φτάσει τα 5 μέτρα ύψος και τα 7 μέτρα μήκος.
Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής του δεινοθήριου καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις νέες πτέρυγες του Μουσείου, που περιλαμβάνουν διοράματα της Κρήτης και της ανατολικής Μεσογείου, την αίθουσα με τα ζωντανά ζώα αλλά και τη μοναδική στην Ελλάδα σεισμική τράπεζα όπου λειτουργεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και προσομοίωσης σεισμών.
Το καλοκαιρινό ωράριο του Μουσείου
Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, εκτός Δευτέρας που θα παραμένει κλειστό, θα λειτουργεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails