Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου «ντύθηκε» τροχονόμος..!

Σάρωσαν τους πεζόδρομους και τις πλατείες μικρά συνεργεία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον εισαγγελέα Ηρακλείου Ν.Μαρκάκη, χρεώνοντας δεκάδες κλήσεις και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους επιχειρούσαν να σταθμεύσουν παράνομα. Η αιφνιδιαστική «επιχείρηση- σκούπα» φαίνεται ότι απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς η Τροχαία χρέωσε 124 κλήσεις σε παραβάτες, η Δημοτική Αστυνομία 119 ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν και 17 πινακίδες. Το συνολικό κόστος όλων αυτών των προστίμων, είναι κυριολεκτικά αστρονομικό, αν λάβει κανείς υπόψη του σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ.Στρ. Δαγκωνάκη, ότι κάθε κλήση της Τροχαίας δεν κοστολογείται λιγότερο από 100 ευρώ, και αντίστοιχα της Δημοτικής Αστυνομίας κάτω από 50 ευρώ.
Το γεγονός ότι επιλέχθηκε απογευματινή ώρα για να γίνει η εξόρμηση αυτή, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς, αφού η αντίληψη που κυριαρχεί στην πόλη είναι ότι μετά το μεσημέρι τα μέτρα καταστολής της παράνομης στάθμευσης χαλαρώνουν. Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος της επιχείρησης, τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο κ.Δαγκωνάκης ο οποίος σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει συνείδηση στους πολίτες ότι θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι στους πεζόδρομους απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων, και να μην περιμένουν να στρίψουν την γωνία οι δημοτικοί αστυνομικοί για να σταθμεύσουν το μηχανάκι τους.
Ο «εξοστρακισμός» των μηχανών, από τους δρόμους που είναι διαμορφωμένοι για να κινούνται οι πεζοί, έγινε με εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος έχει δείξει αλλεπάλληλες φορές το ζωηρό ενδιαφέρον του για την πάταξη της παράνομης στάθμευσης, ξεκαθαρίζοντας ότι στην πόλη θα πρέπει να μπει μια τάξη, και να σταματήσει επιτέλους αυτό το παρακμιακό φαινόμενο, των κατειλημμένων πεζόδρομων από διάφορα οχήματα.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεργαστούν και με το δήμο και όλους τους φορείς για να περιφρουρήσουμε όλοι από κοινού την λειτουργία των πεζόδρομων, που δημιούργησαν μια άλλη αισθητική και λειτουργική εικόνα στην πόλη, την οποία θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε. Άλλωστε όπως τονίζει όλες αυτές οι υποδομές κατασκευάστηκαν με χρήματα δικά μας δηλαδή όλων των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει να σεβαστούν και να μην απαξιώσουν το τόσο σημαντικό έργο που έχει γίνει.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails