Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Έκλεψαν στοιχεία από 130 εκατ. πιστωτικές!


ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ υπόθεση κλοπής δεδομένων πιστωτικών καρτών στην ιστορία ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έκανε γνωστό ότι παραπέμπονται τρία πρόσωπα για την κλοπή των αριθμών και άλλων πληροφοριών από τουλάχιστον 130 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.
Τα δεδομένα των καρτών εκλάπησαν από τις εταιρείες Ηeartland Ρayment Systems (με έδρα το Πρίνστον), 7-Εleven Ιnc. (αλυσίδα καταστημάτων με έδρα το Τέξας) και Ηannaford Βroters Company (αλυσίδα σούπερ μάρκετ με έδρα το Μέιν). Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι ύποπτοι έκλεψαν δεδομένα και από άλλες δύο εταιρείες, που όμως δεν κατονομάζονται.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως ο Άλμπερτ Γκονσάλες, 28 χρόνων από το Μαϊάμι, και δύο Ρώσοι συνεργάτες του, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώθηκαν, επέλεγαν τους στόχους τους από τον κατάλογο του περιοδικού «Fortune» με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες και ερευνούσαν τους ιστότοπούς τους για να εντοπίσουν τα ευαίσθητα σημεία τους. Τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών που υπέκλεπταν τα πωλούσαν σε τρίτους που έκαναν αγορές με πλαστά στοιχεία.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails