Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

158 συλλήψεις σε επιχείρηση "σκούπα" στης ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη


Επιχείρηση «σκούπα» και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και με τους ελέγχους να εντείνονται τον τελευταίο καιρό, η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να βάλει τέλος στις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στις παραβάσεις των υγειονομικών κανονισμών και άλλων παραβάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αιφνιδιαστικοί, λοιπόν, έλεγχοι έγιναν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου συνεπικουρούμενες με αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης. Αντικείμενο των ελέγχων, όπως προαναφέρεται και παραπάνω ήταν η καταστολή της εγκληματικότητας και ειδικότερα οι προσαγωγές υπόπτων ατόμων, η βεβαίωση παραβάσεων για ναρκωτικά, η νομοθεσία περί όπλων, η προστασία ανηλίκων και άλλα. Κατά τη διάρκεια των γενικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν προχθές και χθες διατέθηκαν συνολικά 277 ειδικοί φρουροί, ενώ ελέχθησαν συνολικά 3.691 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί και προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες συνολικά 158 άτομα. Συγκεκριμένα στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσονται και οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου, στη Χερσόνησο και στα Μάλια. Επιπλέον, στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν και άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου και Μεσαράς συνελήφθησαν 96 άτομα και βεβαιώθηκαν 452 παραβάσεις, όπου πρόκειται για παραβάσεις τάξης (100 στον αριθμό), παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού (λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια, ηχορρύπανση, κ.λπ.), αλλά και αστυνομικές και αγορανομικές διατάξεις όπως επαιτεία και άλλα. Επίσης καταγράφηκαν 47 παραβάσεις ασφάλειας που αφορούν σε έλλειψη άδειας εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και νόμου περί αλλοδαπών, καταδικαστικές αποφάσεις, πλαστογραφία κ.λπ. Τέλος, στο νομό Ηρακλείου καταγράφηκαν 305 τροχαίες παραβάσεις όπως επικίνδυνες παραβάσεις - υπερβολική ταχύτητα, κράνος, ζώνη ασφαλείας, παραβίασης διπλής διαχωριστικής, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μέθη, κίνηση σε πεζόδρομο κ.λπ.
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και στη Χρυσή
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ακόμα και στο νησί Χρυσή από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση της Ιεράπετρας. Κατά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί, ντυμένοι με πολιτικά, αποβιβάστηκαν στο νησί νωρίς προχθές το πρωί και πριν γίνει αισθητή η παρουσία τους και διαδοθεί η είδηση για την αστυνομική επιχείρηση, κατάφεραν από τους ελέγχους που διενήργησαν να βεβαιώσουν 15 παραβιάσεις για παράνομη κατασκήνωση, 2 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, ενώ πραγματοποίησαν και δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αστυνομικές πηγές «η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή αναβλήθηκε». Περαιτέρω μας λένε ότι «οι δύο συλλήψεις για ναρκωτικά που έγιναν αφορούν σε Έλληνες, νεαρούς άνδρες οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στη Χρυσή». Γεγονός είναι ότι από έρευνα που έγινε στις σκηνές βρέθηκαν περίπου 3 και 7,5 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές της περιοχής τους, αφού σχηματίστηκαν φάκελοι δικογραφίες εις βάρους τους.
Γεγονός είναι ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης προειδοποιεί ότι οι γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι και οι στοχευμένες εξορμήσεις θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς στην περιφέρεια όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Κρήτης και στο επόμενο διάστημα, με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails