Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Νεκρός 20 χρόνος Βρετανός σε τροχαίο με γουρούνα..


Σε πρώτη αιτία θανάτου, έχουν ανέλθει οι τετράτροχες «γουρούνες», με τα τροχαία να σημειώνονται το ένα μετά το άλλο. Έτσι μια εβδομάδα μετά το τροχαίο ενός Βρετανού που μπήκε με την τετράτροχη γουρούνα του σε σούπερ - μάρκετ, η άσφαλτος βάφτηκε ξανά με αίμα.
Ένας 20χρονος Βρετανός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο, χθες τα ξημερώματα, όταν η «γουρούνα» που οδηγούσε, καρφώθηκε σε διερχόμενο ΙΧ, τύπου κλούβα, το οποίο είχε κατεύθυνση το Ηράκλειο.
Το νέο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην είσοδο της πόλης των Μαλίων, λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, έρχεται να φέρει και πάλι στην επιφάνεια το γνωστό και πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις «γουρούνες», για το οποίο, τοπικοί φορείς και κάτοικοι, έχουν ζητήσει επανειλημμένα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του.
Παρόλα αυτά όμως, οι απαγορευμένες «γουρούνες», συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να σκορπίζουν τον τρόμο και το θάνατο στην πόλη.
Ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες περίοικων, γυρνούσε από νυχτερινή διασκέδαση, στη διάρκεια της οποίας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οδηγώντας την τετράτροχη μηχανή του, θέλησε να βγει από έναν παράδρομο στον κεντρικό δρόμο.
Η υπερβολική ταχύτητα, όμως, με την οποία πήγαινε και το τραγικό λάθος που έκανε να μην ελέγξει το δρόμο (και πώς θα το έκανε άλλωστε, όντας τύφλα στο μεθύσι), του στοίχησαν τη ζωή του.
Ο νεαρός τουρίστας, πριν καλά- καλά συνειδητοποιήσει την αβλεψία του, συγκρούστηκε μετωπικά με τη διερχόμενη κλούβα μάρκας Ford, την οποία οδηγούσε γνωστός λυράρης και το σώμα του νέου καρφώθηκε κυριολεκτικά στο μπροστινό μέρος του οχήματος.
Τόσο η «γουρούνα», όσο και ο τουρίστας εκσφενδονίστηκαν αρκετά μέτρα μακριά, πριν καταλήξουν στην άκρη του δρόμου. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε η μηχανή μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ο άτυχος νέος βρήκε ακαριαίο θάνατο.
’μεσα στο σημείο, κατέφθασαν άνδρες της Τροχαίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όμως ήταν ήδη αργά για τον 20χρονο Βρετανό. Ο 56χρονος οδηγός της κλούβας, σε κατάσταση σοκ, συνελήφθη αρχικά, ενώ λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος.
Εξοργισμένος ο δήμαρχος Κ. Λαγουδάκης
Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Μαλίων με την πολιτεία, με αφορμή το χθεσινό τραγικό συμβάν, με το δήμαρχο της πόλης να εμφανίζεται μιλώντας στην «Τ», ιδιαίτερα εξοργισμένος. Οι προσπάθειες και οι αγώνες του κ. Κώστα Λαγουδάκη, και των συνεργατών του φαίνεται ότι δεν έχουν αντίκρισμα και το ποτήρι φάνηκε να ξεχειλίζει πέρυσι το Μάιο. Τότε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είχε στείλει έγγραφο στις υπηρεσίες του ΕΟΤ, που τους ζήταγε την επιείκειά τους στην εφαρμογή του νόμου για τις επικίνδυνες γουρούνες. Η εφαρμογή του, όμως, ως φαίνεται μοιάζει με μη τήρηση του νομοσχεδίου. Γιατί, πώς άραγε να εμφανιστούν ελαστικότεροι σε ένα πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται; «Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με έγγραφό του πέρυσι, το Μάιο του 2008, απευθυνόμενο στις υπηρεσίες του ΕΟΤ, έβαλε βόμβα στις όποιες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Έχουμε συγκρουστεί, έχουμε κάνει τόσες συσκέψεις με τη νομαρχία, την Τροχαία, με Υπηρεσίες του ΕΟΤ. Τι κάνουν και δε νομοθετούν τόσα χρόνια; Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε ακόμη περισσότερα θύματα; To πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Οφείλουν να κατανοήσουν οι κύριοι, για την τουριστική ανάπτυξη, ότι ορισμένα πράγματα δεν συνάδουν! Οι άνθρωποι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!» μας τονίζει έντονα φορτισμένος ο κ. Λαγουδάκης.
Τα οχήματα αυτά πέραν των αναβατών, είναι επικίνδυνα και για ολόκληρο το σύνολο της κοινωνίας που κυκλοφορούν. Ειδικότερα για τα Μάλια, που η κατάσταση είναι χαώδης. Το μπαλάκι των ευθυνών έχει πάει προς την πλευρά των κυβερνόντων, αλλά και των καταστηματαρχών που διακινούν τα μεγάλου όγκου δίκυκλα αυθαίρετα. Ο κόσμος μοιάζει αγανακτισμένος, αφού φοβάται να κυκλοφορήσει. Όλες οι ώρες του εικοσιτετραώρου, είναι βγαλμένες από ταινία δράσης του Χόλυγουντ, και οι ντόπιοι δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει το κακό «Θα μας σπάσουν τα κεφάλια όλων! Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε ηλικιωμένοι, ούτε παιδιά, ούτε γυναίκες, ούτε τίποτα! Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας. Και αυτό όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου! Μετά τη νύχτα είναι και μεθυσμένοι και καταλαβαίνεται κίνδυνος που υπάρχει! Πρέπει να γίνει, είναι ένας έλεγχος άμεσα στις επιχειρήσεις για να δουν καταρχάς τι στόλο έχουν. Γιατί ο στόλος που έχουν δεν συνάδει με το στόλο που έχουν καταθέσει εδώ στο δήμο! Να ελέγξουν ακόμα, αν μισθώνουν με άδεια. Γιατί τα οχήματα που είναι πάνω από 50 κυβικά, μισθώνονται και κυκλοφορούν παρανόμως. Όταν αυτά βρίσκονται σε καταστήματα που ενοικιάζουν οχήματα κάτω των 50 κυβικών, δεν υπάρχει αρμόδιος να τα ελέγξει» καταλήγει ο δήμαρχος της πιο καυτής σε θέματα επικαιρότητας περιοχής για το καλοκαίρι.
Ελπίδα βέβαια όλων είναι η συνηθισμένη και ελληνικότατη ερώτηση «Πόσοι πρέπει να χαθούν για να γίνει κάτι;», κάποια στιγμή να ταρακουνήσει κάποιους, αφού όσο υπάρχει ανευθυνότητα, ο θάνατος και το κακό θα μας περιμένουν στο κοντινό στενό της γειτονιάς μας
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails