Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Μπλόκαραν 24.000 κούτες λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Ηρακλείου!


Του Θάνου Περβολαράκη
Λαβράκι βγήκε από την έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) άνδρες της οποίας έκαναν φύλλο και φτερό χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου ένα κοντέινερ που είχε έρθει πριν λίγες ημέρες από την Αίγυπτο.
Οι άνδρες της Υπηρεσίας αναζητούσαν ναρκωτικά, βρέθηκαν όμως μπροστά σε χιλιάδες λαθραία τσιγάρα και πακέτα καπνού.
Τα συνοδευτικά έγγραφα ανέφεραν ότι το κοντέινερ που έφτασε στις 11 Αυγούστου περιείχε χυμούς. Χυμοί φυσικά δεν βρέθηκαν, εντοπίστηκαν όμως και κατασχέθηκαν τσιγάρα, καπνός, μπίρες, κολόνιες, ελληνική φέτα και άλλα εμπορεύματα, όλα λαθραία.
Και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι το κοντέινερ είχε περί τις 17.000 κούτες τσιγάρων και 7.000 καπνού.
Οι μεγάλες ποσότητες τσιγάρων και καπνού, έκαναν τους άνδρες της ΥΠΕΕ να σκέφτονται το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμα και ναρκωτικών, γι’ αυτό και προχώρησαν στο κόψιμο του κοντέινερ με «σβουράκι», ψάχνοντας για το ενδεχόμενο ύπαρξης ειδικών κρυπτών. Παράλληλα για τον ίδιο λόγο επιστράτευσαν και το σκύλο ανιχνευτή- ναρκωτικών.
Η ΥΠΕΕ όπως είπε ο επικεφαλής της Μιχάλης Αναστασάκης, γνωρίζει τον παραλήπτη, που είναι Αιγύπτιος επιχειρηματίας με αλυσίδα mini market σε διάφορα σημεία του νησιού. Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο κ. Αναστασάκης είπε ακόμη ότι ο αποστολέας που χρησιμοποίησε δημόσια μεταφορική εταιρία επιχείρησε να παραπλανήσει τις τοπικές Αρχές, καθώς εκτός των άλλων το τηλέφωνο που αναγραφόταν στα συνοδευτικά έγγραφα, ήταν ΑΦΜ.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails