Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

33 δόκιμοι του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά με συμπτώματα της νέας γρίπης..


Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 33 δόκιμοι του Πολεμικού Ναυτικού, που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα της Νέας Γρίπης, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα οι 33 από τους 120 δοκίμους παρουσίασαν εμπύρετο λοίμωξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα αμέσως να σημάνει συναγερμός. Με
εντολή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού το ταξίδι διεκόπη και το πλοίο επέτρεψε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, για να γίνουν στους
δοκίμους οι απαραίτητες εξετάσεις.
Την ίδια ώρα, ακραίες συμπεριφορές, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό χαρακτηρίζει τα «πάρτι γρίπης» των ξένων τουριστών στην Κρήτη ο διευθυντής της Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού, Νίκος Χαριτάκης.
Ο κ. Χαριτάκης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης στη ΔΥΠΕ με ξενοδόχους απ όλη την Κρήτη, επικαλέστηκε πληροφορίες για τη διοργάνωση πάρτι γρίπης με «μενού» τον ιό Η1Ν1. Πρωταγωνιστές στα πάρτι είναι αλλοδαποί τουρίστες, φορείς του ιού, ενώ συμμετέχουν και 'Ελληνες. Ο μηχανισμός υγείας είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του ιού τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γγ της περιφέρειας Κρήτης Σ.Τσόκας.
Από την άλλη πλευρά, στο σχέδιο που έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Μάλιστα θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συστήματος υποστήριξης, προκειμένου να αποφορτιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το Νοσοκομείο Χανίων, από πολίτες οι οποίοι θέλουν να εξεταστούν για τη νέα γρίπη.
Τέλος, απόλυτα σύμφωνους βρίσκει τους φαρμακοποιούς του Ρεθύμνου η απόφαση του υπουργείου υγείας να χορηγείται το Ταμιφλού μόνο με ειδικό συνταγολόγιο.
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τους ίδιους δίνει τέλος στην μέχρι σήμερα σημαντική έλλειψη του φαρμάκου που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες εξαιτίας της αλόγιστης αγοράς του.
Την ίδια ώρα αυστηρά θα χορηγείται και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου σε ειδικές και μόνο περιπτώσεις εξαιτίας έλλειψης αποθέματος.
Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails