Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Έως 80 ευρώ το παράβολο για να δεις το γραπτό σου στις πανελλήνιες!


Χαράτσι και στις... πανελλήνιες. Τσουχτερό παράβολο καλεί το υπουργείο Παιδείας, να καταβάλουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων που θέλουν να δουν τα γραπτά τους. Συγκεκριμένα, η «ταρίφα» αγγίζει τα 50 ευρώ για την επίδειξη έως και τριών γραπτών, ενώ ανεβαίνει στα 80 ευρώ για όσους θέλουν να δουν τέσσερα γραπτά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από φέτος οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να λαμβάνουν γνώση με επίδειξη των γραπτών τους, αφού υποβάλουν αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο σχετική αίτηση και καταβάλουν το ανάλογο παράβολο.
Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δ.Ε. ή Ε.Ε., όπου υπάγεται το σχολείο, στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκε στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Η επίδειξη των γραπτών θα γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δ.Ε. ή Ε.Ε. που υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Δ/νσεις και τα Γραφεία Δ.Ε. ή Ε.Ε., ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών. Οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία.
Αν πρόκειται για γραπτά δοκίμια ειδικών μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες-Σχέδια-Μουσική), των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ, καθώς και για τα γραπτά των εξετάσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, η επίδειξη γίνεται από το πρωτότυπο και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στη Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΥΠ.Ε.Π.Θ. (Συγγρού 106 – Τ.Κ. 11741 – Κουκάκι, Αθήνα). Οι αιτήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού υποβάλλονται μέσα στον Οκτώβριο στην ανωτέρω διεύθυνση.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το ύψος του παραβόλου ορίζεται σε πενήντα (50) ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών και ογδόντα (80) ευρώ για την επίδειξη τεσσάρων (4) ή περισσοτέρων γραπτών δοκιμίων.
Πηγή:Ελευθεροτυπία
SofosCrete: Από παντού να τα πάρουν.. Σε λίγο θα μας βάλουν φόρο στον αέρα που αναπνέουμε.. και θα μας τον χρεώνουν και για καθαρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails