Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Ίχνη κοκαΐνης στο 90% των δολαρίων!


Οι παλιότεροι έλεγαν ότι το χρήμα είναι βρώμικο και οι έρευνες μάλλον δικαιώνουν την άποψή τους. Έκθεση της Ένωσης Αμερικανών Χημικών τονίζει ότι σε ποσοστό μέχρι και 90% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, ιδίως σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα, περιέχουν ίχνη κοκαΐνης.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μοναδική χώρα στην οποία παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Απλά, τα χαρτονομίσματά της έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από κοκαΐνη. Ακολουθούν τα χαρτονομίσματα του Καναδά (85%) και της Βραζιλίας με (80%). Στις επόμενες θέσεις αλλά με μεγάλη διαφορά έρχονται η Κίνα (20%) και η Ιαπωνία (12%).
Οι ερευνητές εξέτασαν χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν σε πάνω από 30 μεγάλες πόλεις σε πέντε χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία, Κίνα και Ιαπωνία.

Αύξηση κατά 20%

Το ανησυχητικό για τις ΗΠΑ είναι ότι το ποσοστό των χαρτονομισμάτων με ίχνη κοκαΐνης έχει αυξηθεί κατά 20% σε σύγκριση με τα αποτελέσματα αντίστοιχης μελέτης που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της έκθεσης στην Ουάσινγκτον.
Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η χρήση της κοκαΐνης έχει αυξηθεί σε ορισμένα σημεία των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ο χημικός του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Γουεγκάνγκ Ζούο, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από την ανακάλυψη.
«Δεν γνωρίζω πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η αύξηση στη χρήση κοκαΐνης μέσα σε μία διετία στις ΗΠΑ, όμως αυτό θα μπορούσε να συσχετισθεί με την οικονομική ύφεση, η οποία ωθεί ακόμη περισσότερα απογοητευμένα και απελπισμένα άτομα στα ναρκωτικά», ανέφερε ο Γουεγκάνγκ Ζούο.
Κατά τον ίδιον, τέτοιες εκθέσεις βοηθούν τις υπηρεσίες κατά των ναρκωτικών να πιστοποιούν τις τάσεις στη χρήση απαγορευμένων ουσιών σε μία δεδομένη κοινωνία.
Πηγή:Τα Νέα

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails