Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

96 κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο


Καθ' όλα έτοιμη για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης δηλώνει η νομαρχία Ηρακλείου. Μόλις, χθες ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν συνολικά 96 κέντρα εμβολιασμού, ενώ αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η οργάνωση για το τοπικό σχέδιο δράσης. Στο πλάι της νομαρχίας βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι δήμοι, καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία.
Η νομαρχία μάλιστα συναγωνίζεται σε χρόνους τη νομαρχία Αθηνών, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι στο νομό θα δημιουργηθούν 315 κέντρα εμβολιασμού γρίπης, ενώ ο νομός Χανίων έχει πάρει την πρωτιά, έχοντας ανακοινώσει μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη και τα σχολεία, τα οποία θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού.
Την ίδια στιγμή, και ενώ είχε «καταλαγιάσει» λίγο το θέμα της νέας γρίπης, την ανησυχία του κόσμου πυροδοτεί η είδηση του θανάτου του 23χρονου άνδρα, που έπασχε από χρόνιο συγγενές πολυσυστηματικό νόσημα, αλλά τις τελευταίες ημέρες προσβλήθηκε και από τον ιό της νέας γρίπης, αν και ο θάνατός του δεν οφείλεται στη γρίπη.
Κυρίως σχολεία
Ως επί το πλείστον σχολεία θα είναι τα 96 κέντρα εμβολιασμού που θα δημιουργηθούν στο νομό Ηρακλείου, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλους χώρους, όπως αίθουσες συνεδριάσεων και Πολιτιστικών Συλλόγων, που πληρούν όμως όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Από αυτά τα 65 θα γίνουν περιφερειακούς δήμους, ενώ τα 31 θα βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου. Στους τελικούς χώρους, αλλά και στον τελικό αριθμό των Κέντρων που θα περιλαμβάνει κάθε δήμος, δεν έχει καταλήξει ακόμη η νομαρχία Ηρακλείου, καθώς η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας βρίσκεται ακόμη σε συνεννόηση με τους εκάστοτε δημάρχους. Ο αριθμός φυσικά θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κατοίκων του κάθε δήμου, καθώς και το βαθμό επικινδυνότητάς του. Οι συζητήσεις που εκκρεμούν αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, ώστε η νομαρχία να είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, στο διορισμό του προσωπικού δηλαδή του κάθε κέντρου και σε βασικά σημεία λειτουργίας του. Ο εμβολιασμός σχεδιάζεται να γίνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Ομάδα
Όλα αυτά συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, με εκπροσώπους από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρουσία της αντινομάρχη κ. Ελένης Καγουδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, στα πλαίσια του συντονισμού για τον τοπικό σχεδιασμό στο νομό Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Η αρμοδιότητα της νομαρχίας πάνω στο θέμα αυτό περιορίζεται σε δύο κομμάτια, στην ενημέρωση του κόσμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας και στον εμβολιασμό. Για το λόγο αυτό, μάλιστα έχει συσταθεί μία ομάδα διαχείρισης της κρίσης της νομαρχίας Ηρακλείου, επικεφαλής της οποίας είναι ο γιατρός κ. Μανόλης Λουμπούνης.
«Τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλο το νομό θα είναι συνολικά 96. Η διαδικασία για τα σημεία όπου θα λειτουργήσουν βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους δήμους. Για το καθένα βεβαίως προβλέπεται ένας αριθμός ανθρώπινου δυναμικού και ειδικοτήτων που θα το υποστηρίζει. Γι' αυτό το λόγο διαμορφώσαμε με προσοχή τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων, αλλά και το τι ακριβώς είναι απαραίτητο να διαθέτουν, γιατί θέλουμε να είναι πλήρως στελεχωμένα και να απαντούν σε κάθε ζήτημα», τόνισε η κ. Σχοιναράκη.
Πηγή:Τόλμη

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ . ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΨΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails