Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στον κόσμο..


Η διαπίστωση ότι εν μέσω χρηματοπιστωτικών κρίσεων όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη Θεά Τύχη προκειμένου να βγουν από τα οικονομικά τους αδιέξοδα επιβεβαιώνεται περίτρανα κατά τη διάρκεια της παρούσας παγκόσμιας ύφεσης.
Το ιταλικό Superenalotto, μετά από διαδοχικά τζακ - ποτ, μοιράζει στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας κάτι περισσότερο από 135 εκατ. ευρώ σε όποιον κατορθώσει να μαντέψει την εξάδα των αριθμών που θα κληρωθεί από τα συνολικά 90 νούμερα που περιέχονται στην κληρωτίδα. Ωστόσο, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο ανταγωνισμός είναι εντονότατος. Το Powerball - αντίστοιχο του λόττο στις ΗΠΑ - προσφέρει στον υπερτυχερό νικητή 149 εκατ. ευρώ.
Όμως, με δεδομένο το πληθυσμιακό δυναμικό των δύο χωρών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι Ιταλοί έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε αριθμό δελτίων. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο, κάθε κάτοικος - συμπεριλαμβανομένων και των νεογέννητων (!) - έχει εναποθέσει στην κληρωτίδα 46 δελτία με στόχο τα πολυπόθητα εκατομμύρια. Όπερ μεθερμηνευόμενον, στα ταμεία των καφετεριών και καπνοπωλείων - που έχουν το μονοπώλιο του Superenalotto - έχουν εισρεύσει τους τελευταίους έξι μήνες, ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τα 900 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails