Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Ο Άγιος Αγαπητικός και τα..ερωτικά ελιξίρια..!


Λένε μεταφορικά πως η δύναμη της αγάπης γκρεμίζει κάθε φραγμό, κάθε όριο κάθε εμπόδιο. Δυστυχώς γκρεμίζει (στη κυριολεξία) και τη σαρκοφάγο του Άγιου Αγαπητικού στην Κύπρο!
Οι ερωτοχτυπημένοι παίρνουν μεγάλη ποσότητας σκόνης από την πέτρα της σαρκοφάγου για την παρασκευή των θαυματουργών(;) ελιξιρίων με συνέπεια να τη φθείρουν σημαντικά, και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μη μείνει ούτε πετραδάκι!
Ήδη το ένα τέταρτο της σαρκοφάγου του Αγίου Αγαπητικού, που δεσπόζει στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Καλανδίονα στο κέντρο των Αρόδων, έχει εξαφανιστεί.
Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Αρόδων Ματθαίος Στεφάνου, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι το ελιξίριο κάνει το θαύμα του, αλλά τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει ενταθεί με ανθρώπους να συρρέουν από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου προκειμένου να προμηθευτούν την… πρώτη ύλη για το θαυματουργό ελιξίριο.
«Ντόπιοι είδαν μερικούς ανθρώπους να επισκέπτονται τη σαρκοφάγο, και να παραμένουν σε αυτή για πολλή ώρα. Στο τέλος φύγανε με ένα μεγάλο κομμάτι (σ.σ πέτρας) που μπορεί να έφτανε και το μισό κιλό!» δήλωσε ο κ. Στεφάνου.
Από την πλευρά των αρχών, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Πάφου Μαρία Χατζηκωστή δήλωσε ότι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαπιστώσουμε το μέγεθος της ζημιάς και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για να μη γίνει μεγαλύτερη».
Ο Άγιος Αγαπητικός εκτιμάται ότι έφτασε στην Κύπρο την περίοδο της 6ης Σταυροφορίας, υπηρετώντας στις δυνάμεις της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και επέλεξε να παραμείνει στην Πάφο ζώντας ως ερημίτης.
Η εκκλησία του Αγίου Καλανδίονα είναι περίπου 250 χρόνων και παλαιότερα η σαρκοφάγος βρισκόταν παλιά στο εσωτερικό του ναού. Στον ίδιο χώρο φαίνεται από τις εκσκαφές που έγιναν κατά καιρούς ότι υπήρχε αρχαίο κοιμητήριο.
Πηγή:Σκαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails