Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Πολυτελή αυτοκίνητα και κότερα «γραμμένα» σε άπορους!


Το 61% των πολυτελέστερων αυτοκινήτων και σκαφών στην Ιταλία είναι γραμμένα σε άπορους ανθρώπους που δεν δηλώνουν κανένα εισόδημα ή σε ηλικιωμένους συνταξιούχους, σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης Contribuenti.it.
Η Contribuenti.it, υποστηρίζει πως όλοι αυτοί οι άποροι, προσφέρουν το όνομα τους σε πλούσιους επιχειρηματίες για να γλυτώσουν εκείνοι τους φόρους που θα πλήρωναν λόγω των μεγάλων εισοδημάτων τους.
Η έρευνα βασίστηκε στα τελευταία επίσημα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας και αναφέρει επίσης πως το 2008 οι μισοί περίπου Ιταλοί δήλωσαν εισόδημα χαμηλότερο των 15.000 ευρώ και μόνο το 0,2% δήλωσε εισόδημα μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ.
Τα αποτελέσματα αυτά, επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή στην Ιταλία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την “think tank” εταιρεία Eurispes, περισσότερο από το ένα τρίτο των συναλλαγών της ιταλικής οικονομίας, η οποία φτάνει το 1,5 τρισ. ευρώ, διεξάγονται “στη μαύρη αγορά” χωρίς καταβολή φόρων. Ακόμη η στατιστική υπηρεσία της χώρας υποστηρίζει πως το 13% των Ιταλών εργαζομένων δεν πληρώνουν φόρους και επισήμως δεν υπάρχουν.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails