Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Αλλάζουν ξαφνικά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!


Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Η διεξαγωγή των έκτακτων κρίσεων στη στρατιωτική πυραμίδα αναμένεται να επιφέρει την αντικατάσταση δύο αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθούν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας και ο αρχηγός του Στρατού, Δημήτρης Βούλγαρης. Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ υποψήφιοι είναι ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός του Ναυτικού, αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης.
Η είδηση για την αυριανή διεξαγωγή των κρίσεων στις ένοπλες δυνάμεις πυροδότησε φημολογίες περί παραίτησης του σημερινού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Γράψα. Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το διαψεύδουν και επικαλούνται ότι συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια θητείας που προβλέπει η νομοθεσία για την παραμονή του αρχηγού σε αυτή τη θέση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχηγός Γράψας θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση από την κυβέρνηση. Ισχυρίζονται επίσης ότι ο μήνας Αύγουστος αποτελεί καλή περίοδο για μια "ομαλή μετάβαση" για τη διαδικασία της διαδοχής στην ανώτατη ιεραρχία.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails