Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Μόδα τα πάρτι γρίπης στην Κρήτη


«Πάρτι γρίπης» με «μενού» τον ιό Η1Ν1 για τους προσκεκλημένους οργανώνουν αλλοδαποί παραθεριστές, σε τουριστικές περιοχές της βόρειας Κρήτης.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες που τέθηκαν σε γνώση των υγειονομικών παραγόντων της Κρήτης, το τελευταίο διάστημα με «πρωταγωνιστές» τους αλλοδαπούς τουρίστες έχουν διοργανωθεί αλλεπάλληλα «πάρτι γρίπης» σε παραλίες του νησιού, στα οποία συμμετέχουν και Ελληνες.
Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες σε ένα από αυτά τα πάρτι φέρεται να είχε πάρει μέρος και ο 30χρονος Κρητικός, το τρίτο εξακριβωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στην Κρήτη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Η πρόσκληση «δέλεαρ», όπως αναφέρεται, των αλλοδαπών τουριστών στα πάρτι είναι η νυχτερινή «συνδιασκέδαση αγάπης» σε παραλίες. Ως επιχείρημά τους έχουν το ότι είναι προτιμότερο να νοσήσουν «ανώδυνα» το καλοκαίρι και να αποκτήσουν αντισώματα, παρά να αρρωστήσουν τον χειμώνα φοβούμενοι ταυτόχρονα και ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού. Ωστόσο τα «πάρτι γρίπης» και η όλη μεθοδολογία των ξένων τουριστών που πηγαίνουν στο νησί με τον ιό Η1Ν1 προβληματίζουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας που ενημερώθηκαν χθες για τα όσα συμβαίνουν σε πολυσύχναστες παραλίες βόρεια του Νομού Ηρακλείου.
Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails