Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Θηλιά για τους εμπόρους οι επιταγές..


Το 30% μεταχρονολογεί τις επιταγές από 6 μήνες και πάνω, ενώ το 55,5% από δύο έως 5 μήνες. Το 14,4% δεν είναι σε θέση να σταθμίσει το μέσο διάστημα της μεταχρονολόγησης.
«Ωρολογιακή βόμβα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν οι ακάλυπτες επιταγές. Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που έκανε για λογαριασμό της η εταιρία MARC δύο στις τρεις επιχειρήσεις πραγματοποιούν συναλλαγές με επιταγές.
Από αυτές το 47,2% καλύπτει με επιταγές πάνω από το 50% των συναλλαγών τους, ενώ στο εμπόριο και τη μεταποίηση τα ποσοστά φτάνουν στο 65% και 67%, αντίστοιχα. Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τη μεταχρονολόγηση των επιταγών. Το 30% μεταχρονολογεί τις επιταγές από 6 μήνες και πάνω, ενώ το 55,5% από δύο έως 5 μήνες. Το 14,4% δεν είναι σε θέση να σταθμίσει το μέσο διάστημα της μεταχρονολόγησης. Οι ακάλυπτες επιταγές αποτελούν... θηλιά για τους μικρομεσαίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 22% απάντησε ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των ακάλυπτων επιταγών, το 28,6% ότι έχει παραμείνει σταθερό, ενώ το 47% δεν απάντησε καθώς δεν γνωρίζει την κατάληξή τους. Δηλαδή αν είναι ή όχι ακάλυπτες. Το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών αφορά το 51% του δείγματος, ενώ το 57% ζητά να μπει όριο από δύο έως τέσσερις μήνες.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails