Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ένας λόχος φαντάρων προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη!


Μορφή επιδημίας έλαβε η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης Α(Η1Ν1) στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων του Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο, αφού τουλάχιστον 33 νεοσύλλεκτοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα!
Για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εκ των στρατιωτικών που βρίσκονται στο στρατόπεδο του Μεγάλου Πεύκου, η ηγεσία του ΓΕΣ αποφάσισε να προχωρήσει άρον – άρον στην ορκωμοσία 30 εκ των 33 οπλιτών, στους οποίους έδωσε ήδη εξιτήριο για τα σπίτια τους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις που εμφάνισαν πυρετό και άλλα συμπτώματα νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Σήμερα Πέμπτη πιστοποιήθηκε θετικά ότι ένας από τους 33 έχει προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης. Ο νεοσύλλεκτος, πριν τις 17 Αυγούστου που κατατάχθηκε στο στρατό, διέμενε στην Κρήτη. Το συγκεκριμένο κρούσμα θεωρείται ήπιας μορφής, «βρίσκεται σε αποδρομή» αναφέρεται επισήμως από το ΓΕΣ, παρ’ όλα αυτά ο οπλίτης νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ. Ακόμη δύο νεοσύλλεκτοι έχουν υψηλό πυρετό και ήδη μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι τρεις οπλίτες, όπως και ακόμη 30 που εμφάνισαν «εμπύρετο κατάσταση» ανήκουν στον ίδιο λόχο και σύμφωνα με το ΓΕΣ «έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους».
Προληπτικά και προκειμένου να αποφύγουν να θέσουν σε καραντίνα ολόκληρο το στρατόπεδο προπαίδευσης των νεοσύλλεκτων κομάντος, οι ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΣ προχώρησαν στην πρόωρη ορκωμοσία των 30 φαντάρων που εμφάνισαν πυρετό. Είναι προφανώς ασυνήθιστο να γίνεται ορκωμοσία νεοσυλλέκτων δέκα ημέρες μετά την κατάταξή τους, ωστόσο η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για να αποφευχθεί ο συναγελασμός των νεοσυλλέκτων του λόχου της… νέας γρίπης με τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους κομάντος. «Για προληπτικούς λόγους στους 30 (από τους 33 συνολικά οπλίτες) διαμένοντες στον Νομό Αττικής νεοσύλλεκτους, αφού πρώτα ορκίστηκαν, χορηγήθηκε 10ήμερη άδεια. Αυτοί μετέβησαν στις οικίες τους με οχήματα της Υπηρεσίας. Επιπρόσθετα, για την πρόληψη και αποφυγή πιθανής μεταδόσεως της νόσου στις οικογένειες τους, τους εδόθησαν γραπτές οδηγίες», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Το σύνολο των οπλιτών που κατατάχθηκαν στο Μεγάλο Πεύκο και δεν κόλλησαν τον ιό της νέας γρίπης θα ορκιστούν μεθαύριο Σάββατο.
Μέχρι τότε, κλιμάκιο ιατρών του 401 ΓΣΝΑ με επικεφαλής το διευθυντή του, δύο επιδημιολόγους και άλλους γιατρούς, «έχουν επιληφθεί της καταστάσεως και λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το ΓΕΣ.
Την ίδια ώρα, στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται δύο ναύτες με βαριά συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης. Οι πληροφορίες που έχει το protothema.gr αναφέρουν ότι οι δύο ναύτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΝΝΑ, όπου τους επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails