Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

«Ψεύτικα δέντρα» στη μάχη υπέρ του περιβάλλοντος!


«Ψεύτικα δέντρα», τα οποία μπορούν να «φυτευτούν» στη Βρετανία, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, θα είναι σε θέση να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άθρακα από την ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα προσθέτουν ότι ένα συνθετικό δέντρο, το οποίο θα μοιάζει με ανεμογεννήτρια, θα μπορεί να απορροφά δέκα τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ημερησίως. Έτσι, κατά τους ειδικούς, θα είναι χιλιάδες φορές περισσότερο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από ένα αληθινό δέντρο.
Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση CO2 από την ατμόσφαιρα.
Τα δέντρα τα οποία προτείνουν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί θα καλύπτονται από συνθετικά υλικά που απορροφούν CO2 και στη συνέχεια θα το αποθηκεύουν σε υπόγειες ειδικές εγκαταστάσεις.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails