Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Δρακόντεια μέτρα στη Βρετανία για το παράνομο κατέβασμα αρχείων


Νέα αυστηρότερα μέτρα, για την παράνομη ανταλλαγή αρχείων μέσω διαδυκτίου όπως μουσική και ταινίες, είναι προ των πυλών σύμφωνα με πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα μέτρα περιλαμβάνουν έως και διακοπή της σύνδεσης στο διαδίκτυο, για τους Βρετανούς που κατεβάζουν και μοιράζονται αρχεία από τοποθεσίες όπως το limewire. Τα μέτρα της πρότασης συμπεριλαμβάνουν συνεργασία της κυβέρνησης με τους παροχείς σύνδεσης, έτσι ώστε αυτοί να απαγορεύουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες μέσω των οποίων κατεβαίνουν παράνομα αρχεία, να μειώνουν την ταχύτητα των χρηστών ή ακόμα και να παγώνουν προσωρινά την παροχή ίντερνετ.
Πλέον η κυβέρνηση θα μπορεί να παρακάμπτει την εποπτική αρχή ,ofcom, και να εντοπίζει τους παραβάτες επισπεύδοντας τις διαδικασίες. Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων έρχεται ξαφνικά, καθώς είχε προταθεί αλλά δεν υπερψηφίστηκε στην έκθεση “ψηφιακή Βρετανία” τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την τότε έκθεση το πιο αυστηρό μέτρο θα ήταν να μειωνόταν η ταχύτητα σύνδεσης του χρήστη που κατέβαζε παράνομα αρχεία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου για το έργο “ψηφιακή Βρετανία”, Στίβεν Τιμς, “η τεχνολογία και η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζουν γρήγορα και είναι σημαντικό ότι η Ofcom έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στις περιπτώσεις παραβατών”.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιος νόμος στη Γαλλία, που περιλάμβανε αποκλεισμό ενος χρόνου για τους χρήστες που κατέβαζαν παράνομα αρχεία, απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ώς κατά των θεσμών. Παρόμοιες αντιδράσεις απο ενώσεις στην Βρετανία, αναμένονται προσεχώς.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails