Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Βοήθεια από το εξωτερικό για τις φωτιές


Βοήθεια με αεροσκάφη και πυροσβέστες καταφθάνει στην Αττική από Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο, Αυστρία και Βουλγαρία.
Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε χθες τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MIC) αίτημα συνδρομής με Ευρωπαϊκές Μονάδες εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης.
Ήδη επιχειρούν τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που κατέφτασαν στη χώρα μας, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσουν δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία και το ελικόπτερο από την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Καπάκης. Επίσης, άλλα δύο γαλλικά αεροσκάφη αναμένεται να καταφτάσουν αύριο στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που πλήττονται από τις πυρκαγιές.
Η Κύπρος αποστέλλει και 4 οχήματα και 60 δασοπυροσβέστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν με C-130 της Αεροπορίας.
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού έγινε γνωστό ότι τέσσερα ελικόπτερα τύπου Χίουι πραγματοποιούν εναέρια επιτήρηση στις περιοχές Ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και Ανατολικής Πελοποννήσου για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το MIC, και τα ομόλογα Εθνικά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας, COAU στη Ρώμη και COGIC στο Παρίσι για το συντονισμό της Ευρωπαϊκής συνδρομής και την άμεση εμπλοκή της στις επιχειρήσεις.
Την ετοιμότητα της Βουλγαρίας να συνδράμει την Ελλάδα σε πυροσβεστικά οχήματα, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικά μέσα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τη βουλγαρική υπηρεσία Τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αυστρία θα στείλει έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Ελλάδα. Ο αυστριακός στρατός θα θέσει στην διάθεση της Ελλάδας τρία ελικόπτερα Agusta Bell AB 212 που μπορούν να ρίξουν 1000 λίτρα νερού, καθώς και μικρά αεροπλάνα Pilatus PC-6 Turbo Porter που μεταφέρουν το καθένα 800 λίτρα νερού ενώ τριάντα στρατιωτικοί και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Hercules C-130 θα συνοδέψουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails