Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Έκλεψαν τάματα από Μοναστήρι!


Την Ιερά Μονή Γοργολαϊνη που βρίσκεται στις Κάτω Ασίτες έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες οι οποίοι αφαίρεσαν χρυσά τάματα μεγάλης αξίας.
Η κλοπή των αναθημάτων η αξία των οποίων ανέρχεται στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ εκτιμάται ότι έγινε στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας. Αντιληπτή ωστόσο έγινε χθες το πρωί από τον καλόγερο, ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.
Είναι σχεδόν βέβαιο πως το άτομο ή τα άτομα που μπήκαν μέσα στο μοναστήρι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, αλλά κυρίως πώς να κινηθούν και που να βρουν αυτό που έψαχναν.
Οι «ποντικοί» εισήλθαν στον ιερό χώρο αφού παραβίασαν την είσοδο του Μοναστηριού. Μπήκαν στο χώρο όπου υπήρχε η θαυματουργή εικόνα με τα τάματα, χρησιμοποιώντας ένα κλειδί για να ανοίξει η πόρτα. Το κλειδί ήταν σε συγκεκριμένο σημείο κρυμμένο και την ύπαρξή του δεν γνώριζαν πολλά άτομα.
Στο μοναστήρι ζει μονάχα ένας καλόγερος ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία για το συμβάν.
Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι και πριν από χρόνια στη συγκεκριμένη Μονή είχε σημειωθεί κλοπή των αναθημάτων. Η πράξη των βέβηλων έχει αναστατώσει πάντως την κοινωνία του χωριού που ζητά από την αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Την προανάκριση για την ιεροσυλία διενεργεί το Α.Τ Αγίου Μύρωνα.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails