Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

Έκλεψαν κατασχεμένο εξοπλισμό μέσα από τις «αποθήκες» του ΟΛΗ..


Της Πέλλας Λασηθιωτάκη
Την περιουσία επιχείρησης που έχει κλείσει, η οποία στην ουσία ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και τις παλιές εγκαταστάσεις του ΙΘΑΒΙΚ που βρίσκονται στο παλιό καρνάγιο του λιμανιού, λεηλάτησαν κάποιοι «κάτω από τη μύτη» των αρμοδίων για τον έλεγχο του χώρου υπηρεσιών.
Ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπος και δεν έχει προσεχθεί εδώ και χρόνια από τους αρμοδίους. Μόλις χθες οι υπεύθυνοι του Ο.Λ.Η. επισκέφθηκαν τις λεηλατημένες εγκαταστάσεις, αποφάσισαν να καθαρίσουν το χώρο και να φροντίσουν για την αστυνόμευση της περιοχής.
Η εικόνα που δείχνει το παλιό καρνάγιο κάθε άλλο παρά είναι κολακευτική για το λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί λειτουργούσε στο παρελθόν μία επιχείρηση ασφαλτικών η οποία «έπεσε έξω» και έκλεισε μετά μάλιστα κι από ελέγχους του ΣΔΟΕ. Όπως είπε στην «Π» ο πρόεδρος του Ο.Λ.Η. κ. Ταμπάκης η συγκεκριμένη επιχείρηση οφείλει στον Οργανισμό ποσό ύψους 120.000 ευρώ, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα εξοφλήσει. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι του ΟΛΗ απέτρεψαν τον ιδιοκτήτη της να παραλάβει μέρος των εγκαταστάσεων, οι οποίες κατασχέθηκαν μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του παλιού χρέους. Πιθανότατα μάλιστα ο Ο.Λ.Η. να εκποιήσει την περιουσία της επιχείρησης. Τα αντικείμενα που θα βρει όμως πια προς εκποίηση είναι κατά πολύ λιγότερα από όσα αρχικά υπήρχαν στο χώρο, καθώς έχουν λεηλατηθεί από αγνώστους.
Επίσης, λεηλατημένες είναι και οι παλιές εγκαταστάσεις του ΙΘΑΒΙΚ οι οποίες βρίσκονται στο παλιό καρνάγιο. Η μεταφορά της κινητής περιουσίας του ΙΘΑΒΙΚ είναι ευθύνη δική του και όχι του Ο.Λ.Η. σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής λένε ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων και δεν κρύβουν την ανησυχία τους.
Μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ταμπάκης είπε ότι πράγματι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε προσεχθεί μέχρι σήμερα. Χθες και μετά την ενημέρωση που είχε από την «Π» ο κ. Ταμπάκης συζήτησε το θέμα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι πήγαν στο χώρο. «Είναι εκεί οι παλιές εγκαταστάσεις του ΙΘΑΒΙΚ και μία επιχείρηση ασφαλτικών η οποία όμως έχει κλείσει εδώ και χρόνια» είπε στην «Π» ο κ. Ταμπάκης. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε στο παρελθόν ενδιαφερθεί να πάρει μέρος των εγκαταστάσεων της από το χώρο, αλλά επειδή οφείλει ποσό ύψους 120.000 ευρώ στον Ο.Λ.Η. όπως τόνισε ο κ. Ταμπάκης, ο Οργανισμός δεν του το επέτρεψε. «Αν δεν μας εξοφλήσει το ποσό, δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να παραλάβει τα μηχανήματα, τα οποία θα εκποιήσουμε» είπε ο κ. Ταμπάκης. Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για περιουσία του Οργανισμού, η οποία έχει λεηλατηθεί από αγνώστους. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε την περιουσία του Ο.Λ.Η και παράλληλα θα συνεννοηθούμε με το Λιμεναρχείο, που είναι τώρα αρμόδιο, για την αστυνόμευση του χώρου» κατέληξε ο κ. Ταμπάκης.
Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails