Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Πωλούνται ξενοδοχεία στην Κρήτη για ένα «κομμάτι ψωμί»!


Για ένα κομμάτι ψωμί κινδυνεύουν να πωληθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο νομό Ηρακλείου μεσούσης της οικονομικής κρίσης με τις απροσδιόριστες ακόμα τις επιπτώσεις της στον τουρισμό. Οικονομικοί παράγοντες του νομού μιλούν ήδη για πλήρη απαξίωση περιουσιών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, καθώς όπως υποστηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον φαίνεται να έχει μειωθεί δραματικά από την έναρξη της κρίσης. Όσοι δε, από τους επιδόξους αγοραστές που εμφανίζονται εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για ξενοδοχειακές μονάδες που οι ιδιοκτήτες τους έχουν βάλει πωλητήριο, προχωρούν σε σκληρές διαπραγματεύσεις, επιδιώκοντας τη δραματική μείωση του τελικού αντιτίμου. Οικονομικοί κύκλοι της αγοράς αναφέρουν σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν όπως λένε την απαξίωση μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Αναφέρονται μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά όπου επίδοξος αγοραστής μιας ξενοδοχειακής μονάδας στις Γούβες διεκδίκησε τη μείωση του αντιτίμου ακόμα και κατά ένα εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όταν στις αρχές του 2008 αποφάσιζε να βάλει πωλητήριο.
Ανάλογο περιστατικό καταγράφεται και στη Χερσόνησο, όπου οι ιδιοκτήτες μιας μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας αναγκάστηκαν να ρίξουν από μόνοι τους την τιμή ελπίζοντας στην εμφάνιση κάποιου αγοραστή για την πώληση της περιουσίας τους.
Τα παραπάνω σε σχέση με τα στοιχεία που μιλούν ήδη για την πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις και ιδίως στα εμπορικά τουριστικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις επισιτισμού κατά 40% σε σχέση με πέρυσι περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουρισμό της Κρήτης.
Πηγή:Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails