Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Αντιεισαγγελέας για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος


Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι από εδώ και στο εξής αρμόδιος για τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας, ζητώντας παράλληλα να αντιμετωπιστούν «με σκληρότητα» τα εγκλήματα αυτά περιβάλλοντος στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.
Κατά την προσέλευσή του στην τελετή εγκαινίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Δικαιοσύνη σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μετά τις πρόσφατες καταστροφικές και δήλωσε:
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προστατεύσει τις καμένες περιοχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και πολύ καιρό, σε συνεργασία με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει αποφασίσει την αναβάθμιση του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.
"Αυτή την στιγμή, όπως ξέρετε, ο Εισαγγελέας Περιβάλλοντος είναι ένας Εισαγγελέας Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι να οριστεί Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως Εισαγγελέας Περιβάλλοντος συνεπικουρούμενος από Εισαγγελέα Εφετών ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη την χώρα.
»Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σκληρότητα, θα μου επιτρέψετε να τονίσω την λέξη "με σκληρότητα" τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην Αττική και σε ολόκληρη την χώρα».
Πηγή:Τα Νέα
SofosCrete: Εύχομαι ολόψυχα να κάνει καλά την δουλεία του ο αντιεισαγγελέας και να κλείσει στην φυλακή τους υπευθύνους… Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι θα κάνει τίποτα και όλο αυτό γίνεται για τα «μάτια του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails