Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

«Ναι» του ΑΚΕΛ σε νέο σχέδιο Αναν!


Το ΑΚΕΛ, σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος, θα πει «ναι». Αυτό επιβεβαίωσε χθες στη «Σ» ο εκ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Κολοκασίδης. Συγκεκριμένα, κληθείς από την εφημερίδα μας να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Φερντί Σογέρ, ότι εξασφάλισε το «ναι» του ΑΚΕΛ στο νέο δημοψήφισμα, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο κ. Κολοκασίδης είπε: «Η συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σογέρ, έγινε σ’ ένα πολύ καλό κλίμα και δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες του Κυπριακού». Πρόσθεσε στην συνέχεια ότι «από εκεί και πέρα είναι δεδομένο για το ΑΚΕΛ ότι στην περίπτωση που θα έχουμε μια συμφωνημένη λύση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, σίγουρα θα τη στηρίξουμε». Μάλιστα ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, διερωτώμενος, ανέφερε: «Γιατί δημιουργεί ερωτηματικά η θέση του ΑΚΕΛ και κατά πόσον υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να έχουμε μια λύση, στην οποία να μπορούμε να πούμε ''ναι''. Δηλαδή πάντα πρέπει να λέμε όχι;».
Ο αρχηγός του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην κατεχόμενη Κερύνεια, είχε δηλώσει ότι, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε με αντιπροσωπία του ΑΚΕΛ, αυτήν τη φορά το ΑΚΕΛ θα πει «ναι» στο δημοψήφισμα. Μάλιστα ο κ. Σογέρ στην ομιλία του άσκησε έντονη κριτική στο κόμμα της Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι δεν στηρίζει τις συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ και πως ο ίδιος ο Έρογλου αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της τουρκικής οργάνωσης Εργκενεκόν για να εμποδίσει λύση του Κυπριακού.
Πηγή:Η Σημερινή
SofosCrete: Τρίζουν τα κόκκαλα του Παπαδόπουλου... Από πότε τα κατεχόμενα από τους Τούρκους εισβολείς έγιναν «κοινότητα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails